Ez lehet a jövő: valódi LED tévével állt elő a Sony

A Sony hosszú évekig az OLED technológia legkitartóbb támogatójának számított. Olyannyira, hogy volt idő, amikor csak a japán cég kínálatában volt megtalálható organikus fénykibocsátó diódákat használó kijelző. Épp ezért ironikus, hogy most, amikor a jelek szerint kezd beindulni a biznisz, és a vetélytársak bejelentették, hogy nagyméretű tévéket dobnak piacra idén, ők akkor jelentkeznek teljesen új megoldással.

Sony Crystal LED
Sony Crystal LED

Az egyelőre prototípus állapotban létező Crystal LED tévében az egyes képpontok piros, zöld és kék színű LED-ekből áll össze. Azaz, ezesetben valóban LED tévéről van szó, és nem LED háttérvilágítású LCD panelről. A képernyő mérete 55 hüvelyk, és 6 millió fénykibocsátó diódát helyeztek el benne. A fogyasztása 70 watt körül alakul, ami egyáltalán nem vészes, maximális fényereje pedig 400 cd/m². A Sony által kiadott közlemény szerint az eszköz egy átlagos LCD modellhez képest 3,5-ször jobb kontrasztot, 1,4-szer szélesebb színtartományt, és 10-szer gyorsabb válaszidőt produkál. Ez jól hangzik, de azért nem ártott volna tudni, hogy mit tekintettek bázisértéknek...

Az internetes fórumokat böngészve kiderült, hogy a CES-en jó páran látták működés közben is a csodát. A vélemények általában pozitívak voltak, többen kiemelték a világos kiállítótérben is jól látható tartalmakat, illetve a "gyönyörű" színeket. De az is kiderült, hogy olykor azért összeesett a kép, tehát van még mit csiszolni az eljáráson. Egyelőre egyáltalán nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet a boltokba az első Crystal LED tévé, és mennyibe fog kerülni, de elnézve a konkurencia aktivitását, sokáig nem várhatnak ezzel.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés