2019. január 19., szombat

Útvonal

Hírek » TV & Audió rovat

Onkyo hangrendszerrel érkeznek a középkategóriás Sharp tévék

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az AJ1 sorozat Android TV okostévé rendszerre épül, és megkapta a cég saját "mesterséges intelligencia" technológiáját is.

Végre felbukkant némi információ az idei, új Sharp televíziókkal kapcsolatban, amelyek ha minden jól megy, már végre megérkeznek Európába is. Az AJ1 sorozat a középkategóriát képviseli, és első körben Japánban kerül majd a boltokba, március végén. Az ottani weboldalak szerint a 60"-es változat 260 000 jenbe (~620 000 forint), az 55"-es 220 000 jenbe (~ 525 000 forint), az 50"-es 190 000 jenbe (~450 000 forint), a 45"-es pedig 170 000 jenbe (~400 000 forint) kerül majd. Ezek első hallásra túlzottan nagy összegnek tűnnek, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a szigetországban gyakran (sokkal) magasabb áron árulják az egyes modelleket.

Sharp AJ1
Sharp AJ1 [+]

Az AJ1 szériába tartozó tévék természetesen módot adnak a 4K felbontású, HDR videók megjelenítésére, és Android TV okostévé rendszert futtatnak, azaz lehetővé teszik rengeteg különféle internetes alkalmazás használatát. Mindezek mellett megkapták a vállalat saját fejlesztésű mesterséges intelligencia technológiáját, az AIoT-t. Ez elméletileg képes arra, hogy folyamatosan monitorozza a felhasználó tartalomfogyasztási szokásait, és a kapott adatok alapján egy idő után magától kínál fel olyan opciókat, amelyek elvileg érdekelhetik a nézőt. Nem hiányzik még a 4K-Master Upconvert névre hallgató felskálázási eljárás sem, amely papíron biztosítja az alacsonyabb részletességű anyagok feljavítását.


[+]

A gyártó a termékkommunikációban kiemelte a két darab tíz wattos hangszóróra épülő, beépített Onkyo hangrendszert, amelynek hangszórói a kijelző alatt helyezkednek el, és közvetlenül a nézők felé irányítják a hangot. E megoldás állítólag a megszokottnál jóval tisztább, gazdagabb és erőteljesebb megszólalást produkál. Meg kell még említeni a talpat, amely lehetővé teszi a kijelző jobbra és balra forgatását, méghozzá 30 fok erejéig. Ez régebben természetes volt, de ma már kifejezetten ritkaságnak számít, viszont fontos, és sokan igénylik.

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.