12 TB-os HDD-triót hozott a Seagate

A Guardian sorozatú megoldások a legkülönfélébb igényekre reflektálnak, nagyjából hasonló paraméterezés mellett.

A Seagate bejelentett három új, 12 TB-os merevlemezt, melyek a Guardian termékcsaládba tartoznak, így mindegyik modell héliummal van töltve. Emellett kiderült róluk, hogy PMR eljárással dolgoznak, továbbá nyolc tányér található bennük, így négyzethüvelykenként 923 gigabitet képesek tárolni. Ezek alapján mindegyik újdonság a korábban bemutatott 12 TB-os Seagate HDD módosításainak tekinthetők.

Hirdetés

Maguk a 3,5 hüvelykes HDD-k rendkívül hasonlók, többek között mindegyik percenként 7200 fordulatot tesz meg, 6 Gbps-os SATA interfészre köthetők, még a 256 MB-os gyorsítótár tekintetében is látható az egységesség. Sőt, a fogyasztás szempontjából sincs különbség, aktív módban 7,8 wattal kell számolni, míg terhelés nélkül beérik 5 wattal is.

A különbségek leginkább a megcélzott piaci szegmensnek megfelelően alakulnak. Az IronWolf Pro NAS és a Barracuda Pro Compute verziók 300 TB/év terhelésre vannak datálva, a maximális adatátviteli teljesítményük pedig 250 MB/s. Emellett mindkettőre 5 év garancia vonatkozik, és a két első évben még egy speciális szolgáltatás is jár, amivel az adatok visszaállítását garantálja a gyártó.

Az egyetlen igazi különbség a load/unload ciklusban van, ugyanis a Barracuda Pro Compute 300 ezres, míg az IronWolf Pro NAS 600 ezres értékre van minősítve. Emiatt van az, hogy a Seagate az utóbbit leginkább a nagyobb NAS-okba ajánlja, mivel ott aránylag sűrűn lesz alvó állapotba küldve a merevlemez, így ez a paraméter számít. A Barracuda Pro Compute ajánlható gyakorlatilag minden más területre, hiszen 530 dollárba kerül, szemben a IronWolf Pro NAS 540 dolláros árával.

A harmadik 12 TB-os modell az IronWolf NAS, ami a load/unload ciklusok tekintetében megegyezik a nagyobbik testvérével, viszont a terhelhetősége 180 TB/évben van megszabva, illetve a maximális adatátviteli teljesítmény csupán 210 MB/s. Ezt a HDD-t a Seagate a kisebb NAS-okba ajánlja, továbbá erre már csak 3 év garancia vonatkozik, cserébe elvihető 470 dollárért is.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés