Hirdetés

Scythe Kaze Master Pro Ace 6 csatornás ventilátorvezérlő

Bár a legtöbb alaplap képes néhány ventilátor fordulatszámának fix, vagy esetleg automatikus szabályozására, de egy bizonyos darabszám fölött erre nincs lehetőség, ráadásul sokan inkább maguk szeretik kézbe venni az irányítást. Az újonnan bejelentett Scythe Kaze Master Pro Ace funkcionalitása ismerős lehet, hiszen majdnem teljesen megegyezik a Kaze Master Pro 5.25 vezérlőpanellel, azonban szálcsiszolt alumínium előlapja a stílusosabb, komolyabb házakban is jól mutat.


[+]

A 6 darab, függetlenül vezérelhető csatorna egyenként maximum 1 amperes terhelést bír (12 W), a panel betáplálása egy floppy tápkábelről történik, a biztonság kedvéért 4 tűs normál molex átalakítót mellékelnek a csomagban. A ventilátorok feszültsége az előlapon alul sorakozó potméterek segítségével 3,7 és 12 volt között fokozatmentesen állítható, a fordulatszám a VF kijelzőn (Vacuum Fluorescent) kijelzőn leolvasható, mely nem hagyományos háttérvilágítású, hanem a jobb olvashatóság végett maguk a számjegyek világítanak.


[+]

Ezen kívül mellékelnek még 8 hőmérséklet szenzorkábelt, amelyekkel 0 és 100 °C között monitorozhatók a házban uralkodó állapotok. A kijelző kapacitása persze véges, nekünk kell eldönteni, hogy aktuálisan melyik két ventilátor és hőmérő csatornát szeretnénk megjeleníteni. A panel arra is képes, hogy bizonyos hibák észlelésekor (ventilátor leállása, hőmérsékletküszöb túllépése) hanghatásokkal riassza a felhasználót, ez az opció azonban (szerencsére) egy hátlapi jumper segítségével kiiktatható.


[+]

A Scythe Kaze Master Pro Ace vételára 34,90 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés