Hirdetés

Scythe Kaze Master II ventilátorvezérlő trükkös potméterekkel

Pár napja mutattuk be a Scythe Kaze Master Pro Ace hatcsatornás ventilátorvezérlőjét, és máris itt egy következő modell, a Kaze Master II, mely a sikeres Kaze Master 5,25 kontroller továbbfejlesztett változatának tekinthető. Több ponton is finomítottak rajta és funkcionalitása is gazdagodott, így talán még több potenciális vásárló érdeklődését sikerül majd felkeltenie.


[+]

A négycsatornás panel négy ventilátor fordulatszámának szabályozására alkalmas, ezen kívül VF (Vacuum Fluorescent Display) kijelzőén nem csak a pillanatnyi sebességet láthatjuk, hanem négy szenzor hőmérsékletértékét is monitorozhatjuk a 0 és 100 °C közé eső tartományban. A potméterek érdekessége, hogy miután beállítottuk a kívánt fordulatszámot, a golyóstoll mechanikájára emlékeztető módon a panel síkjába pattinthatjuk. Ez a sokak által kifogásolt kilógó tekerők problémáját orvosolja, aminek nem feltétlenül esztétikai vonzata van, hiszen például így egy ajtóval rendelkező házba is gond nélkül beszerelhető.


[+]

A ventilátorok feszültsége 3,7 és 12 volt között állítható, azonban a legtöbb légkavaró elindításhoz nagyobb feszültségre van szükség, mint folyamatos meghajtásához, ezért a Kaze Master II bekapcsoláskor egy rövid ideig 12 voltot ad minden csatornára, majd ezután redukálja a tempót a konfigurált szintre. Biztonsági szolgáltatás, hogy 5 fokos lépésben 55 és 90 °C között beállítható egy riasztási szint, mely elérésekor hangjelzéssel figyelmezteti a felhasználót. Az automatikus védelmet előnyben részesítőknek a Power Feed Control funkció nyújt segítséget, mely 15 másodperc után egyszerűen lekapcsolja a gépet, ha a figyelt csatornán leállna a ventilátor.


[+]

A fekete színben elérhető Scythe Kaze Master II ventilátorvezérlő vételára 33 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés