Hirdetés

Jobb HDR-rel büszkélkedhet a Samsung Odyssey G5 új generációja

A Samsung továbbfejlesztette az idén nyáron bemutatott Odyssey G5 monitort, a kínálat bővítése pedig nem csak egy új, jobb képi tulajdonságokkal bíró modell, hanem egy nagyobb méret leleplezését is jelenti.


[+]

A 27 hüvelykes S27AG52 és az új méretnek számító 32 hüvelykes S32AG52 specifikációikat tekintve szinte megegyeznek az előddel, tehát a matt fekete műanyag házban továbbra is matt felületű, 2560x1440 pixel felbontású, 165 Hz-es képfrissítésre és 1 ezredmásodperces válaszidőre képes, VESA Adaptive-Sync támogatással rendelkező IPS paneleket találunk, amelyek 99%-os sRGB színtérlefedettséget kínálnak, a fényerőt tekintve viszont történt némi változás. A tipikus maximum fényerő továbbra is 350 nit, HDR tartalmak megjelenítése során viszont ez az érték akár a 400 nitet is elérheti, ezzel pedig a monitorok kiérdemelték a VESA DisplayHDR 400 minősítését.


[+]

A kijelzők OSD menüjét ezúttal is néhány dedikált kapcsoló és egy négyirányú, benyomható joystick segítségével vezérelhetjük, itt kell keresni például a 21:9-es képmódot, ami „elhiteti” a játékokkal, hogy szélesebb monitoron akarjuk megjeleníteni őket, mint a monitor natív, 16:9-es képaránya.

A jack kimenettel, HDMI 2.0 és DisplayPort 1.2 bemenetekkel, valamint állítható magasságú, forgatható, dönthető, sőt, pivot módra is képes monitorok piacra kerülésének dátuma, illetve ezek tervezett vételára hivatalosan még nem került közlésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés