Samsung Fórum 2014: UHD, hajlított és smart tévék serege

A hagyományoknak megfelelően a Samsung 2014 tavaszán is megrendezte a szokásos fórumát, ahol bemutatták az első félévben a boltokba kerülő újdonságokat. Emellett némi információval szolgáltak arról is, hogy a cég milyen eredményeket ért el Magyarországon, illetve hogyan is látják a hazai piacot. Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője elárulta, hogy a Samsung hazai leányvállalata kiváló évet zárt 2013-ban, körülbelül 20 százalékos növekedést realizálhattak. Ráadásul, meglátása szerint, a vásárlóerő és a fogyasztói hajlandóság sokat javult az elmúlt időszakban, ez pedig kiegészülve azzal, hogy a magyarországi lapostévé penetráció még mindig jelentősen elmaradt a nyugat-európai adatoktól, bizakodásra adhat alapot.

Gareth Lewis
Gareth Lewis [+]

A termékújdonságok közül a konszern kiemelt szerepet szánt a hajlított, UHD felbontású LCD televízióknak. Ezeket idén mutatták be a CES-en, és már meg is érkeztek néhány hazai elektronikai áruházba is, egészen pontosan az 55 hüvelykes, 950 000 forintba kerülő 55HU8500, vagy az 1 300 000 forintot kóstáló 65 hüvelykes rokona, a 65HU8500. A vállalat azt ígéri, hogy az ívelt formának köszönhetően szebbnek érzékeli a felhasználó a képet, ám ilyen rövid idő alatt nem lehet megítélni, hogy ennek a kialakításnak köszönhetően tényleg jobb érzés-e tévézni. Ehhez mindenképpen el kellene tölteni a társaságában öt-tíz órát, és a demonstrációs anyagokon kívül ráküldeni sorozatokat, magazinműsorokat és sportközvetítéseket is.


[+]

Emellett persze a hagyományos kialakítású Ultra High Definition modellek is megtalálhatóak a 2014-es kínálatban. Ezek között szerényen megbújt a 40HU69000 típusjelzésű, 40 hüvelykes, tehát minden eddiginél kisebb UHD tévé. Mint a cég munkatársaitól megtudtuk ez egyfajta belépő szintet képvisel majd az UHD termékek között, tehát az ára is kedvezőbb lesz, mint amit megszokhattunk, de hogy pontosan mennyibe is fog kerülni, azt még nem tudták elárulni. Mindenesetre érdekesnek tűnik a koncepció, hiszen ekkora méretnél már tényleg nagyon közel kell ülni a képernyőhöz, hogy az ember tényleg meglássa az UHD és a Full HD közti különbséget. Ezt, mint minden más idei modellt, ellátták a 2014-es okostévé rendszerrel. Erről azonban egyelőre még sok konkrétumot nem tudtunk meg, az mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy gyökeres változásokat nem hajtottak végre, hanem inkább csak a tavalyi szisztémát csiszolgatták tovább.

Samsung 55HU8500 és Samsung 40HU69000 Samsung 55HU8500 és Samsung 40HU69000
Samsung 55HU8500 és Samsung 40HU69000 [+]

A közelmúltban felröppentek olyan híresztelések is, amelyek szerint a cég felhagyna a nagyméretű OLED kijelzők fejlesztésével és gyártásával. Samu Zsófia, a cég sajtókapcsolatokért felelős vezetője erre vonatkozó kérdésünkre azt felelte, hogy a konszern nem kíván reagálni az iparági pletykákra. Sajnos arra sem kaptunk konkrét választ, hogy hazánkban egyáltalán piacra dobják-e ezeket a modelleket, és ha igen, mikor. Mindenesetre a mostani rendezvényen ezek közül egyetlen darab sem kapott helyet.

Samsung MX-HS8500
Samsung MX-HS8000 [+]

Kiállították viszont az MX-HS 8000 névre hallgató brutális audiorendszert, amely egy központi egységből és két darab 2.2 csatornás hangládából áll. A megjelenésével a nyolcvanas éveket idéző modell maximális névleges kimeneti teljesítménye 2300 watt. Támogatja a Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli technológiát, rendelkezik integrált, CD lemezek kezelésére képes optikai meghajtóval, és biztosítja az USB porton keresztül csatlakoztatott adattároló egységeken pihenő zeneszámok lejátszását is. Ellátták egy speciális DJ funkcióval is, aminek segítségével a zeneszámok viszonylag egyszerűen egymásba keverhetőek. Jó brutálisan szólt ez a vadállat, és még fel sem tekerték maximális hangerőre, szóval egy kisebb szórakozóhelyre biztosan elég lehet, és egy kisebb szabadtéri rendezvényt is fel lehet dobni a segítségével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés