Samsung UE55F7000SL: ez ma a felsőkategória

Samsung UE55F7000SL

Szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor egy gyártó évente egy-két televíziót dobott csak piacra, esetleg ha nagyon megerőltette magát, több méretben is a boltokba küldte ugyanazt a szériát. A különféle kapcsolódó szolgáltatások és a sokoldalúan változtatható dizájnelemek számtalan variációs lehetőséget kínálnak, és az élelmesebb vállalatok élnek is ezekkel. A Samsung termékalettáján 2013-ban már például összesen hat nagy család található meg, amelyek tagjai ráadásul kisebb apróságokban (szín, talp kialakítása stb.) még különböznek is egymástól.

Mostani tesztünk alanya, a 7-es sorozatba tartozó UE55F7000SL a középkategória tetejét képviseli. Az előzetes információk alapján a készülék jó pár, manapság még egyáltalán nem megszokott extra funkcióval rendelkezik. Értelemszerűen kíváncsiak voltunk, hogy ezek hogy szerepelnek a tényleges használat során, és ha már nálunk volt a modell, a kép minőségére, a 3D tartalmak megjelenítésére és az integrált digitális tévétunerre is vetettünk egy-két pillantást.

Hirdetés

Hagyományos külső

Mindig meghökkentő látni olvasóink hozzászólásait azügyben, hogy milyen sokan táplálnak komoly ellenérzéseket a mostanában megjelenő, különféle trükkös kialakítású talpakkal szemben. Úgy látszik, ez nem specifikusan a magyarokra jellemző ízlés, hiszen a vállalat valószínűleg a globális felhasználói visszajelzések hatására döntött úgy, hogy 2013-ban is megtartja a hagyományos kialakítást még néhány magasabb kategóriás készüléknél is.

Az F7000SL is ezek közét tartozik, de azért az látszik, hogy a dizájnerek nem bírtak magukkal, és a talphoz hasonlóan ezüstszínben játszó nyakat különlegesre formázták. A ultravékony, mindössze 1 centiméter széles kávák ugyanilyen fényezést kaptak, így az összhatás meglehetősen egységes. Egyáltalán nem rossz ez a fémes-minimalista- ipari vonal, végeredményül szemrevaló készülék született. Ám az is igaz, hogy bizonyos típusú környezetbe, tehát mondjuk egy fabútorokkal, természetes anyagokkal teletömött szobába vagy egy régivágású nagypolgári nappaliba nehézen illeszthető be szervesen.

Az alkalmazott Edge-LED háttérvilágításnak köszönhetően a készülékház legvastagabb pontján is csupán három centiméter mély. A hagyományos kezelőgombokat helyettesítő, a régi Enterprise számítógépek botkormányát idéző joystick a különféle interfészek társaságában a hátlapra került. Az egy-egy komponens, kompozit, SCART, digitális audio, 3,5 mm-es jack és Ethernet csatlakozó mellett építettek a tévére három USB portot és 4 darab 1.4-es HDMI csatlakozót is, és persze a fizetős műsorok dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI slotot sem spórolták le róla. A készülék súlya már-már hihetetlenül csekély, hiszen talp nélkül csak 15,2 kilogrammot nyom, ami egy 55 hüvelykes modell esetében több mint figyelemreméltó. így tehát bátran felakasztható, senkinek nem kell attól tartania, hogy kiszakad a falból.

Samsung UE55F7000SL
Panel Ultra Clear LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (138 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány Mega Contrast (dinamikus, min. 5 000 000:1)
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Természetes, Kiemelt, Film, Normál
Hangbeállítások Normál, Zene, Film, Tiszta hang, Hangosított
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db 1.4-es HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audio, mini jack, CI slot, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, Smart TV rendszer, Eco szenzor, HDMI Simplink, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, 3D Explore, előzmények, hangvezérlés, aktív 3D, 2D->3D konverzió, második távirányító, klaviatúra és egér kezelése, kamera és mikrofon, E-manual, Smart Share
Teljesítményfelvétel 74 watt, készenléti üzemmódban: 0,1 watt
Méret 1227,7 x 699,9 x 30 (237 talppal) mm
Tömeg 15,2 (19,2 talppal) kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung UE55F7000SL
Fogyasztói ár kb. 520 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés