Saját Google okosszemüveget készít a Recon Instruments

A Recon Instruments nem ismeretlen név a piacon, hiszen a PROHARDVER! olvasói is találkozhattak már olyan termékkel, amiben valójában a Recon megoldása dolgozott: ilyen volt példának okáért a Zeal Transcend síszemüveg beépített, HUD-szerű kivetítővel, ami jóval a Google Glass előtt került a piacra. Nos, ezek után nem csoda, hogy a Google Glass megjelenése után a cég szintén szerette volna tudását megcsillogtatni ezen a piacon, így a Google I/O 2013 konferencián mutatták be részben saját megoldásukat, a Recon Jet-et.


[+]

A Recon egy a Google Glasshoz hasonló kivitelű terméket szeretett volna alkotni, de ez esetben egy sportos napszemüveg szolgáltatta az alapanyagot, aminek szintén a jobb lencséje elé integrálták az előre néző HD kamerával egybeépített mikro megjelenítőt – ennek felbontása egyelőre titok. Természetesen a hardver itt is a felszerelt kiegészítő egység házában kapott helyet, ami kevésbé diszkrét, mint a Google megoldása. Magáról a processzorról nem sokat tudni azonkívül, hogy egy kétmagos SoC a lelke, azt viszont elárulták, hogy emellett Wi-Fi és Bluetooth vezérlő, GPS modul, gyorsulásmérő, giroszkóp, magasságmérő, hőmérő és mágneses iránytű teljesít szolgálatot, valamint a fejhallgató-mikrofon páros sem maradt le róla.


[+]

Ebből is látható, hogy a Recon nem a mindennapos, folyamatos használatot tartotta szem előtt, hanem elsősorban sportolási célzattal készítette a Jetet – noha van már rá Facebook alkalmazás is. Az ezzel kapcsolatos elképzelések határtalanok lehetnek, hiszen a mérhet szimplán köridőt, vagy kijelezheti viselője aktuális egészségi mutatóit (pulzus, vérnyomás stb), segíthet a tájékozódásban (iránytű, magasság, GPS adatok stb). Vagy csak egyszerűen zenét játszik, hogy könnyebben menjen a testmozgás, esetleg videóra veszi gyakorlatainkat, vagy éppen az edzéstervet is vetítheti. A vállalat állítólag már számos vezető fitnesscéggel és kiegészítő gyártójával felvette a kapcsolatot, hogy a startra izgalmas programokat tudjanak a vevők számára kínálni.


[+]

Persze a Recon Jet is Androidot futtat, azaz a platform nyílt, így bárki fejleszthet rá programot, és tulajdonképpen a Google I/O 2013 alkalmával bevallottan is az SDK (fejlesztői környezet) népszerűsítése az elsődleges céljuk. Ezekből az információkból pedig már az is kirajzolódik, hogy a Google Glass-szal szemben a Jet nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy a használója zsebében lapuló okostelefon, vagy táskájában lévő tablet képét továbbítsa a beépített kijelzőre (noha erre is képes), hanem önállóan, natívan is képes a programokkal megbirkózni – az irányítást a jobb oldalon lévő érintésérzékeny résszel (ami gyakorlatilag egy touchpad) oldható meg.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Recon Jet milyen áron fogja kelletni magát, ugyanakkor a rajt még az idei évben várható, amit állítólag a Google Glass Explorer Edition mintájára kell elképzelni – tehát első körben egy limitált példányszámú fejlesztői változat lesz kapható, majd ezt követi a végleges termék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés