Igényesnek látszó kompakt billentyűzet a Meletrix gondozásában

A kitként és kész termékként egyformán beszerezhető, nyílt QMK firmware-rel érkező periféria különös figyelmet fordít az üreges gépelési hang szanálására.

A Wuque Studio fennhatósága alá tartozó Meletrix egy igen szimpatikus, 65 százalékos (mechanikus) klaviatúrával jelentkezett, ami a Zoom65 Olivia nevet kapta, és készletként vagy készre szerelve egyaránt hozzáférhető. Az (elektrosztatikusan kezelt) alumíniumházas konstrukció gyorscserés foglalataiban előre megkent, lineáris karakterisztikájú JWK kapcsolók tanyáznak, amelyeken kettős fröccsöntéssel készített PBT kupakok trónolnak.


[+]

Kétféle színösszeállítás (Olivia Light, Olivia Dark) közül lehet választani, és többfajta kiosztás lesz elérhető (plusz a későbbiekben jönnek új színek mind a ház, mind a billentyűsapkák vonatkozásában), ráadásul ha úgy tartja kedvünk, osztott bal shiftet, backspace-t, valamint spacebart is használhatunk, de a lépcsős CapsLock vagy az ISO enter ugyancsak megoldható.


[+]

A WS Aurora szériás stabilizátorokkal ellátott tasztatúra jobb felső sarkában egy szabadon programozható tárcsa állomásozik, alul pedig egy gravírozott alumínium nehezék nyert elhelyezést, miközben a gasket mountnak, poron szivacsoknak és a QMK/VIA alapokon nyugvó flexibilis nyomtatott áramköri lapnak, illetve plate-nek köszönhetően finom gépelési érzet van kilátásban. A dőlésszög fix, és az asztallapon való csúszkálást négy gumitappancs igyekszik meggátolni.

[+]

Az 1,3 kilogrammot nyomó, 180 dolláros újdonság január végétől február elejéig csak korlátozott példányszámban érhető el, de február közepétől kitként rendelhető lesz a vezetékes Olivia Dark kivitel, ám ha nem szeretnénk magunk megépíteni a jószágot, áprilisig várnunk kell (és 6 dolláros többletkiadással számolhatunk). Amennyiben minden a tervek szerint alakul, ugyanettől a hónaptól válik megvásárolhatóvá a 190 dolláros, Bluetooth interfészt használó (VIA) verzió.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés