Hasznos képességekkel gyarapodott egyes Razer egerek arzenálja

Azért spanyolviaszról nincs szó, de két vezetékmentes modellhez már nem kellenek külsős segédprogramok bizonyos dolgok konfigurálásához.

A Razer bejelentette, hogy a Viper V3 Pro és DeathAdder V3 HyperSpeed egereinél – a legújabb Synapse-on keresztül – hozzáférhetővé tette a Mouse Rotation és Dynamic Sensitivity funkciókat egy firmware frissítés formájában.

Hirdetés

[+]

Az előbbivel angle tuning néven már találkozhattunk más gyártók rágcsálóinál, és röviden arról van szó, hogy megadhatunk egy szöget a szenzornak, amivel módosítja a beviteli jelet. Ez akkor jöhet jól, ha a kéz-/karmozgásunknak viszonylag hangsúlyosabb íve van az egérpadon történő "söprögetés" közben, az eszközt túlságosan megdöntjük valamilyen irányban, netán eléggé egyedi, kissé kitekert pozíciót veszünk fel a képernyő előtt, hiszen a beállítás biztosítja, hogy a horizontális rántás teljesen vízszintes célkereszt-/pointerúszást eredményezzen.

[+]

A Dynamic Sensitivity adaptív felbontást takar, de tulajdonképp hívhatnánk cpi-vel paraméterezett gyorsításnak is. Alapból három letárolt görbéből választhatjuk ki a számunkra kedvező szettinget, de persze megrajzolhatjuk a sajátunkat is, így maximálisan személyre szabott élményben lehet részünk. A Classic görbe álló helyzetből a mozgatás sebességével lineárisan emeli az érzékenységet, és nincs felső határ; valóban ekképp fest egy klasszikus accel görbe.

[+]

A Natural opció parabolikusan indul a nulláról, majd egy adott tempó elérése után fokozatosan fix értékre vált, míg a Jump egy szigmoid görbe, ami egy offszettel kezdődik (az a tartomány, ahol még nem érvényesül változás), és két finom átmeneti periódust követően egy előre meghatározott, magasabb értéken stabilizálódik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés