Hirdetés

Razer Blade gamer laptop újratöltve – erősebb, könnyebb és "olcsóbb"

A Razer egykoron kijelentette, hogy nem hagyja veszni a PC-s játékipart, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyre nagyobb szerephez jutó játékkonzolok mellett a számítógépes szórakozásnak is legyen jövője. Kiegészítőikkel mindig is komolyan jelen voltak a PC-s piacon, azonban Razer Blade laptopjukkal kívánták tovább erősíteni pozíciójukat, amit kifejezetten játékosoknak terveztek. Érkezése nem volt döccenőmentes, azonban horror 2800 dolláros árcédulával 2011 karácsonyára a boltok polcaira került.

Most azonban a gyártó úgy döntött, hogy itt az ideje egy kis vérfrissítésnek, amely következtében a specifikáció több ponton is módosult. 17,3”-es kétátlójú, LED-es háttérvilágítású kijelzőjének felbontása továbbra is Full HD, valamint 42,7 x 27,7 x 2,24 mm-es kiterjedése sem változott, azonban tömege néhány dekával csökkent, így a maga 2,99 kilogrammjával befért a 3 kg-os lélektani határ alá. A Sandy Bridge alapú Core i7-2640M processzort egy Ivy Bridge modell váltja, ennek pontos típusára azonban nem derült fény. Rendszermemóriából 8 GB-ot kapott, a tisztán SSD alapú tárolást jelent esetben viszont egy hibrid megoldásra cserélték: az 500 GB-os merevlemezzel egy 64 GB-os SSD gyorsítótárat párosítottak, így kötve elfogadható kompromisszumot a sebesség-kapacitás-költség hármas területén.

Egy gamer laptop persze nem létezhet dedikált VGA nélkül, itt egy 2 GB-os, kepleres NVIDIA GeForce GTX 660M fogja betölteni ezt a szerepet. Az elődmodellből már jól ismert Switchblade User Interface most is a numerikus blokk területén tanyázik, amely valójában egy 800x480 pixel felbontású érintőkijelzőt takar, ami a megfelelő szoftveres támogatás mellett hasznos kiegészítővé válhat. Érdemes még megemlíteni, hogy a Razer teljesen áttervezte a Blade hűtését, hogy elfogadható zajszint mellett is megfelelő hűtést biztosítson a teljesítményorientált alkatrészek számára.


[+]

Az új Razer Blade notebook a tegnapi naptól vált előrendelhetővé, szállításuk szeptember 30-án kezdődik, árazása viszont még mindig elég nehezen emészthető, egészen pontosan 2499 dollárt kérnek a különleges masináért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés