Méretes és izmos Samsung Series 7 Gamer notebookok dömpingje a Gamescomon

Bár idehaza nem kaphatók a Samsung Series 7 notebookok különleges változatai, így például a játékosoknak szánt verzió sem, de tőlünk nyugatabbra picit más a helyzet. A Kölnben megrendezett Gamescomon a gyártó ugyanis gőzerővel prezentálja gamer notebookjának frissített verzióját, a 17,3"-es Series 7 NP700G7C típusjelzésű modellt.


[+]

A 409,8 x 284,8 x 49,8 mm-es méretekkel megáldott, tehát majd‘ 5 cm vastag notebook tömege 3,81 kg, így valószínűleg ez az a konfiguráció, aminek hordozására csak a legelvetemültebb játékosok vállalkoznak – akik minden egyes szabad pillanatot kihasználnak egy gyors játék erejéig, vagy egy percig sem akarnak olyan konfiguráció nélkül maradni, amin nem futnak megfelelő sebességgel és minőségben a szívüknek legkedvesebb címek.


[+]

A hatalmas méret persze nem véletlen, hiszen a nagy fényerőre képes (400 cd/m²) 17,3"-es Full HD panel már alapból meghatározza a gép méretét. Ekkora felbontás folyamatos kiszolgálásához viszont izmos hardverkiépítés is szükséges, így a konfigurációban a 45 W-os TDP értékkel rendelkező négymagos Intel Core i7-3610QM processzor és NVIDIA GeForce GTX 675M dedikált VGA (2 GB GDDR5 fedélzeti memóriával) került, melyek együtt nem kevés hőt termelnek, ennek megfelelő elvezetéséről pedig gondoskodni kell. Tekintettel arra, hogy a nagy teljesítmény mellé viszont egy 8 cellás 89 Wh teljesítményű akkumulátor dukál, ez szintén nem járul hozzá a tömegcsökkentéshez.


[+]

A konfiguráció egyéb elemei mellett sem lehet szó nélkül elmenni: 1,5 TB merevlemez 8 GB ExpressCache SSD-vel kiegészítve, 16 GB DDR3 memória, Blu-ray optikai meghajtó, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 7 az 1-ben kártyaolvasó, 2 megapixeles webkamera, DisplayPort és HDMI kimenet.


[+]

A kiállított gépek száma, a gép körül rendezett felhajtás, és az intenzív érdeklődés arról tesz tanúbizonyságot, hogy a német piacon van fizetőképes kereslet erre vagy az ehhez hasonló jellegű konfigurációkra, mely amúgy 1700 euró körüli áron vásárolható meg. A német boltokban egyébként ugyanez a konfiguráció Radeon HD 7870M VGA-val is elérhető „potom” 110 euróval drágábban.


[+]

Mindenesetre aki még ennél is többre vágyik, az legyen türelemmel, ugyanis a napokban a Samsung hivatalos koreai blogján felröppent a hír, miszerint érkezik a Full HD 3D-s verzió (szintén Radeon HD 7870M grafikus vezérlővel), 1 TB-os merevlemezzel és 128 GB-os SSD-vel. Ennek ára előreláthatólag 2600 dollár körül alakul.

Azóta történt

Előzmények