Ismét egéranyahajót avattak a Razer szárazdokkjában

Természetesen a Basilisk éppen aktuális változatáról van szó, amit madzaggal vagy anélkül egyaránt kosárba tehetünk.

A Razer kínálatában megjelent a Basilisk egér legújabb iterációja, a feketében és fehérben választható Basilisk V3 Pro 35K, amelynek belsejében a 35 000 cpi-ig 1 cpi-s léptékben skálázódó, 750 ips-os/70 g-s Focus Pro 35K érzékelő második generációs példánya dolgozik.

[+]

A 130 mm hosszú, 75,4 mm széles és 42,5 mm magas, 11 gombos rágcsáló főklikkjei alá a gyártó optomechanikus kapcsolóinak harmadik nemzedékéből tettek egy-egy darabot, ami a brosúra szerint "90 millió" kattintást bír ki. Az eszköz fizikumát tekintve csak egy dologba tudunk belekötni, ez pedig a féltéglára emlékeztető, 112 grammos tömege – manapság ennél azért többet (pontosabban kevesebbet) várnánk el.


[+]

Az ötprofilos fedélzeti memóriával ellátott, 13 zónás Chroma RGB világítással kidekorált megoldás szigorúan jobbkezes formája maradt a régiben, és dönthető görgője többféle üzemmódban működhet. Az első a hagyományos, szócséplést nem igénylő taktilis beállítás, míg a második a szabadon futó állás, de akad egy személyre szabható, úgynevezett "Smart-reel Mode" is, ami a scrollozás segességétől függően automatikusan vált az előbbi két szetting között. Egy említést megér, hogy a Synapse 4 szoftverben aktiválhatjuk a görgőkerék virtuális gyorsítását, amely a görgetésünk sebességével egyenesen arányosan növeli az kerék érzékenységét.

[+]

A célgéppel történő kommunikáció 8000 Hz-es polling rate-re képes, 2,4 GHz-es HyperSpeed rádióval, Bluetooth-szal vagy USB Type-C/Type-A paracorddal valósulhat meg, noha a 8K-s vevőegységet külön kell megvásárolnunk. A beépített akkumulátor az összeköttetés fajtájának, illetve az USB mintavételezés gyakoriságának függvényében körülbelül 28-210 órára elegendő tartalékokkal rendelkezik, és az apparátus kompatibilis a Razer Mouse Dock Pro with Razer Wireless Charging Puck nevű dokkolójával, de más kábelmentes töltést is támogat. A hason cpi-devációt csökkentő szenzorgyűrűvel kiegészített, virgin grade PTFE tappancsok állomásoznak a kéteszközös dongle elszállásolását lehetővé tévő rekeszen, a profilváltón és a módváltó reteszkapcsolón kívül.

[+]

A 2 éves garanciával – abszolút brutálisan – 180 euróra árazott jószágnak létezik egy vezetékes, ugyanakkor számottevően olcsóbb, 90 eurót kóstáló testvére, a Basilisk V3 35K, ami még mindig nagyon sokat (101 grammot) nyom a mérlegen, csak fekete van belőle, és 13 helyett 11 zónás fényjátékkal érkezik.


[+]

Hirdetés

Így készülhetnek a cégek a NIS2-re a Lenovo segítségével

PR A NIS2 egy hálózati és információs biztonsági irányelv, amely rövidesen hatályba lép, modernizálva a 2016-ban bevezetett EU-s kiberbiztonsági szabályokat és jogi kereteket. Jogi intézkedések révén érnék el, hogy az EU-ban növekedjen a kiberbiztonság általános szintje.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés