Utódot kapott a Creative Sound Blaster X3

Az X4-es modell új csatlakozási móddal és beszélgetés közben hasznos funkciókkal igyekszik felhívni magára a figyelmet.

Két év után utódot kapott a Creative Sound Blaster X3 külső DAC, az X4 névre hallgató modell pedig némileg visszalépést jelent elődjéhez képest (maradt a 600 ohmos fejhallgatók és a 192 kHz-es anyagok támogatása, a maximális bitmélység azonban 32 helyett 24-bitre csökkent), de azért új funkciók is kerültek bele szép számmal.

Ezek közül az egyiket már az eszköz hátuljára pillantva is kiszúrhatjuk, mégpedig egy optikai hangbemenet formájában, ami a vonalszintű és optikai kimenetek, illetve a tápellátáshoz és adatátvitelhez szükséges USB Type-C csatlakozók mellé került, míg az előlapon továbbra is egy 3,5 milliméteres mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet található. Az eszköz támogatja a valós és virtuális térhangzásokat, továbbá a Dolby Digital Live és a Super X-Fi technológiák megléte is adott, de a szoftveres lehetőségek nem merülnek ki ennyiben.

Újdonság például a SmartComms Kit névre keresztelt szolgáltatáscsomag, amely a hangalapú kommunikáció minőségét hivatott javítani az automatikus mikrofonnémítás, valamint a kétirányú zajszűrés funkciókkal, a hangunk eltorzítására használható VoiceMorph opció viszont már inkább jópofa, mint hasznos újítás. Az említett funkciókat az asztali operációs rendszerekre írt illesztőprogram mellett okostelefonokra készített alkalmazásból is finomhangolhatjuk, de a rengeteg hardveres kezelőszervnek hála a fontosabb beállításokat (némítás, bemenetváltás, a források közti egyensúly állítása és a hangerőszabályzás) akár menet közben is elérhetjük.

A Creative a Sound Blaster X4 kezdőárát némileg az előd fölé lőtte be, a már rendelhető státuszban lévő termékért 150 eurót kell kicsengetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés