Ráncfelvarrást kapott a Cherry Stream billentyűzet

Ezúttal nem a mechanikus switchekkel kapcsolatban hallat magáról a cseresznyelogós gyártó, „csak” a népszerű irodai billentyűzeteket frissítette fel.

Hirdetés

Szinte napra pontosan négy éve adtunk hírt arról, hogy a Cherry frissítette Stream XT névre hallgató, igen népszerűnek mondható billentyűzetét, most pedig az akkor bejelentett Stream 3.0 utódja is megérkezett. Az egyszerűen csak Stream névre hallgató újdonság is főleg irodai használatra lett tervezve, elkészítése során pedig a halk gépelést tartották szem előtt a mérnökök.


[+]

A 463 x 163 mm alapterületű eszköz slim kialakítást kapott, magassága alapesetben 18 mm, de még kihajtott lábakkal sem lépi át a 30 millimétert. A fekete és szürke (amely szerintünk elmegy fehérnek is) színben elérhető periféria ollós mechanizmust használ a csendes működés érdekében, a fém alap és a nyolc gumitalp pedig az asztalon maradásért felel. A Streamre tíz dedikált gomb is került, amelyek feladatai közé tartozik a multimédiás vezérlés és a fontosabb alkalmazások elindítása mellett a rendszer lezárása is, ezzel megspórolva egy gombnyomást a Win + L kombinációhoz képest. A minimalista dizájn érdekében a Num Lock, Scroll Lock és Caps Lock billentyűkhöz tartozó állapotjelző LED-eket is eltávolították a szokásos helyükről, ezek az adott gombba kerültek integrálásra.

Az 1,8 méter hosszú, USB csatlakozóban végződő vezetéken keresztül kommunikáló Cherry Stream billentyűzet várhatóan még ebben a hónapban megvásárolható lesz, az érdeklődők 30 euró kicsengetése után vihetik haza. Magyar kiosztás a termékoldalon elhelyezett adatlap szerint nem lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés