Cherry Stream 3.0 "slim" billentyűzet masszív irodai munkára kihegyezve

A Cherry neve főképp a mechanikus billentyűzeteknél szokott felmerülni, hiszen számos gyártó beszállítója, de a cég régóta készít saját név alatt klaviatúrákat, nem csak mechanikusakat. Hovatovább nagyon komoly felhozatallal rendelkeznek, a speciális igények kiszolgálása sem áll távol tőlük. Kialakítása okán a masszív irodai munkára szánt, vékony profilú, úgynevezett slim kialakítású, vezetékes Stream XT nem mondható különlegesnek, viszont sikeresnek annál inkább, hiszen a Cherry egyik legkelendőbb beviteli eszközének számított. Vélhetően ugyanis erre a címre pályázik utódja, a most bejelentett Stream 3.0 is, ami a vezetékes, slim (~18 mm magas) vonalat viszi tovább.


[+]

A Stream 3.0 számos apróbb finomításon esett át az XT-hez képet, de továbbra is az irodai dolgozók számára, masszív gépelési célokra készül. Ennek megfelelőn kialakítása cseppálló, így véletlenül a ráboruló kávé, üdítő nem jelenti a termék azonnali halálát. Felületi srapabíróságát megnövelték, igaz ez az ABS házra, illetve a kifejezetten halk működésű, egyenként 20 milliónál is több leütést (ami duplája az XT-ének) elviselő gombok feliratozására, amelyek a Stream 3.0 esetében már nem nyomtatottak, hanem lézergravírozással kerülnek fel.


[+]

A szürkésfehérben és feketében egyaránt megjelenő billentyűzeten meghagyták a hat darab dedikált multimédiás funkciógombot, a jobb felső sarokban lévő visszajelzők pedig kék színű világítást kaptak. Ami az árat illeti, a Cherry Stream 3.0-ért 30 eurót kell majd fizetni, és többféle (standard/T2) kiosztással is elérhető lesz. Természetesen Magyarországra szánt kivitel is tervben van, de kizárólag szürkésfehér színváltozatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés