Hirdetés

Belépőkártyákat is olvas a Cherry Secure Board 1.0

A billentyűzet vásárlói a Cherry-minőség élvezete mellett a dedikált RF/NFC és SmartCard olvasóik által elfoglalt helyet is felszabadíthatják.

Hirdetés

Különös szerzet lett a Cherry új, Secure Board 1.0 névre keresztelt billentyűzete, legalábbis dizájn szempontjából mindenképp eltér a megszokottaktól. Az alacsony profilú, teljes méretű klaviatúra leginkább szembetűnő érdekessége a felül elhelyezett terminál, amellyel Class 2 osztályú, ISO 7816 és ISO 14443 A/B szabványú RF, NFC és SmartCard kártyákat tudunk olvasni, illetve írni, így megspórolunk egy eszköznyi helyet az asztalunkon, ráadásul a kártyánk mindig szem előtt lesz.


[+]

A 458 x 188 x 46 mm kiterjedésű billentyűzetnek nem ez az egyetlen biztonsági funkciója, képes például a billentyűleütések titkosítására, így megakadályozva, hogy a keylogger programok információkat gyűjtsenek gépelés közben. Sajnos ez a megoldás egyelőre csak a Linux operációs rendszer által támogatott, de a fejlesztők már dolgoznak a Windows verzión. Az eszköz emellett megfelel az amerikai FIPS 201 biztonságtechnikai szabványnak, a német BGI-650 ergonómiára vonatkozó irányelveknek, továbbá megkapta a német Blue Angel, környezetbarát termékeknek járó hitelesítést is.


[+]

A Cherry Secure Board 1.0 már rendelhető a gyártó partnereitől fekete és fehér színben, vételára 70 euró.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés