Elérhető a Rambus PCI Express 6.0-s fizikai szintű vezérlőimplementációja

Alig jelentették be a specifikáció véglegesítését, de az említett cég partnerei már rendelhetik is a rendszert.

Hirdetés

A hónap első felében számoltunk be arról, hogy révbe ért a PCI Express 6.0 fejlesztése, és a Rambus már most bejelentette, hogy elkészítették rá a fizikai szintű implementációjukat. Ezekre viszonylag nagy igény van az iparágon belül, hiszen a chiptervezők számára alapvetően egyszerűbb szimplán licencelni a Rambus megoldását, mint saját implementációt fejleszteni. Utóbbi ráadásul kockázatos is, hiszen nem lehet előre tudni, hogy jól fog működni.


[+]

A Rambus licencelhető csomagja tartalmazza a PHY réteget, illetve a digitális vezérlőt, vagyis lényegében mindent, ami egy platformszintű vezérlőimplementációhoz szükséges, ráadásul a vállalat a dizájnt a modern gyártástechnológiákhoz tervezte. Utóbbi azért hasznos, mert egyrészt ez biztosítja a legjobb fogyasztási paramétereket, másrészt a PCI Express 6.0 iránt elsőként a szerverpiaci szereplők fognak érdeklődni, ahol ugye a modern node-ok könnyen megfizethetők.

A vállalat a PCI Express 6.0-s fizikai szintű implementációjával elsődlegesen a gépi tanulásban, az adatközpontokban, a HPC-piacban, illetve a nagy teljesítményű hálózati vezérlőkben érdekelt gyártókat célozza. A licenc iránt természetesen már lehet érdeklődni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés