Jövőre hozza PCI Express 5.0-s SSD-vezérlőjét a Phison

Az E26-os sorozatú megoldás számos formátumban bevethetők lesznek.

A Phison hivatalosan is bejelentette, hogy aktívan fejlesztik a PCI Express 5.0-s SSD-vezérlőjüket, amely az E26-os sorozat része lesz. Az előny nyilván magából az új interfészből várható, hiszen sávonként kétszeresére nő az információátviteli teljesítmény a PCI Express 4.0-hoz viszonyítva, amit az adattárolók szintjén jól ki lehet használni.

A vállalat a tényleges E26-os dizájn tervezésével párhuzamosan FPGA-ra is implementálta a rendszert, így az érdeklődők még a prototípus elkészítése előtt tesztelhették azt, ezzel csökkentve a piaci starthoz szükséges időt. Természetesen a cég kínál majd mintákat a partnereinek, hogy az új hardverhez hangolhassák a fontosabb BIOS paramétereket.

Maga az E26-os támogatni fogja a PCI Express Dual Portot, valamint az SR-IOV-t és a ZNS-t (Zoned Namespace) is, nem elhanyagolva az elérhető leggyorsabb NAND interfészeket. A cég a dizájnhoz ARM Cortex-R5 magokat használ az egyes részfeladatok gyorsítását lehetővé tevő CoXProcessor 2.0 mellett. Ezeken túlmenően az E26 egy szabadon testreszabható SSD platform, amely M.2, U.3, E1.S és E3.S formátumon is elérhető.

A Phison a tesztlapkát 12 nm-es node-on készíti, és ha minden a tervek szerint halad, akkor a végleges dizájn a következő esztendő második felében lehet elérhető. Ehhez természetesen várják a partnerek jelentkezését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés