Az új játékok felé fordítja figyelmét a friss Radeon Software

A 20.7.2-es szoftvercsomag természetesen némi hibajavítást is hozott.

Az AMD elérhetővé tette a 20.7.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Death Stranding és az F1 2020 című játékokhoz, valamint a Hyper Scape nyílt bétatesztjéhez kínál új vagy frissített profilt. Az előbbi két alkotás esetében ez alapvetően jobb teljesítményt biztosít, aminek a hatását az AMD a Radeon RX 5700 XT VGA erejéig le is tesztelte. Ezzel hardverrel, a szóban forgó címekben, rendre akár 8 és 5 százalék gyorsulás várható, de más grafikus vezérlő mellett is elképzelhető hasonló előrelépés, viszont ezeket a vállalat konkrétan nem mérte ki.

A friss csomag számos problémát is megold, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • A VR alkalmazások indítása az Oculus Rift headseten nem okozhat majd képi hibákat vagy stabilitási problémákat a Radeon RX 5000 sorozatú VGA-kon
  • Az AMD Bug Report Tool mostantól biztosan betölti a rendszerre telepített alkalmazások listáját
  • A Hyper Scape nem fog többet összeomlani az egyes, Windows 7 operációs rendszert használó konfigurációkon
  • A Valorant indítható lesz a Radeon Software-en belülről
  • A Wallpaper Enginet, illetve a rendszerkönyvtárt nem detektálja többet a Radeon vezérlőpult játékok menedzselésére írt modulja
  • A Netflix tartalom előnézete a Microsoft Edge böngészőben biztosan megtekinthető lesz

A 20.7.2-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 7 és 10 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5500, 5600, 5700, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.7.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés