Hirdetés

A Csillagok háborúját segíti az új Radeon Software

A 20.9.2-es szoftvercsomag mellett a 20.9.1-es meghajtó WHQL aláírással ellátott verziója is befutott.

Hirdetés

Az AMD elérhetővé tette a 20.9.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Star Wars: Squadrons című játékhoz kínál új profilt, továbbá frissült a beépített Vulkan implementáció is, amely immáron támogatja a VK_KHR_buffer_device_address, a VK_EXT_robustness2 és a VK_EXT_shader_image_atomic_int64 kiterjesztéseket.

A friss csomag pár hibát is javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

 • A Radeon FreeSync biztosan aktív marad a Radeon Software újraindítás nélküli frissítése után
  Radeon RX 5000 sorozatú grafikus vezérlővel nem fognak bizonyos játékok időszakos akadásba kezdeni
 • Az aktivált vagy háttérben futó MSI Afterburner nem okoz majd villogásokat a képernyőn
 • Megszűnik a Vulkan módban futó X-Plane 11 stabilitási gondja
 • Sikerült megoldani a Doom VFR és a Detroit: Become Human képi hibáit az egyes Radeon RX 5000 sorozatú termékeken
 • A Call of Duty: WWII nem fog többet hibásan fekete textúrákat megjeleníteni a zombis játékmódban
 • A Performance metrics overlay biztosan megnyitható lesz a rendszer alvó módból való visszatérése után, illetve a videomemória használatát is pontosabban fogja jelezni hosszabb játék után
 • Megszűnnek a World of Warcraft képi hibái a DirectX 12 leképező mellett használt aktív élsimítás mellett
 • Aktív HDR nem fog mostantól képi problémákat okozni a Windows munkaasztalon, illetve a taszkváltások során
 • A videókat szerkesztő alkalmazásokban a létrehozott klipeknél eltűnik a zöldes képi torzulás
 • Aktív Auto OC módban működő, Radeon RX Vega sorozatú VGA-kon a Radeon Software megnyitása közvetlenül a frissítés után azt eredményezhette, hogy az Auto OC 0 MHz-et jelentett, de ezt a gondot is sikerült orvosolni

A 20.9.2-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 7 és 10 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5500, 5600, 5700, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.9.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Az AMD a fentiek mellett kiadta a 20.9.1-es Radeon Software Adrenalin 2020 Edition WHQL aláírással rendelkező változatát. Az csomag az AMD által aláírt verziótól funkcionálisan semmiben sem különbözik, csupán a Microsoft aláírása is rajta van az eszközillesztőkön, ha van olyan felhasználó, akinek ez számít. Ugyanakkor ha bárki telepítette már a korábbi, 20.9.1-as kiadást, akkor teljesen felesleges frissíteni, mivel pontosan ugyanaz a WHQL-es verzió is.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.9.1-es szoftvercsomag "sep29"-es jelölésű WHQL-es verziója, illetve a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés