Az új Radeonokra fókuszál a friss Radeon Software meghajtó

A 16.8.1-as jelölésű, Crimson Edition családba sorolt eszközillesztő az F1 2016-ra is felkészült.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 16.8.1-es verziószámú meghajtócsomag elsődleges célja az új, Radeon RX 470 és 460 jelzésű új VGA-k támogatása.

Persze az új meghajtó más frissítéseket is kínál. Többek között a hamarosan megjelenő F1 2016 című játék kapott egy profilt, aminek része a CrossFire, DirectX 11-ben történő támogatása is. Emellett számos egyéb, CrossFire-t érintő javítást eszközölt a csomag, illetve a WattMan modulon belül a Radeon RX 480 esetében újra az eredetileg megszabott tuninghatár él a memória-órajel tekintetében.

A 16.8.1-es verziójú, Crimson Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 16.8.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés