Hirdetés

Meghozta a friss Strange Brigade profilt az új Radeon Software

A 18.8.2-es eszközillesztő kapott némi, szokásosnak számító hibajavítást is.

Az AMD elérhetővé tette a 18.8.2-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely a Strange Brigade és az F1 2018 című játékhoz kínál új vagy frissített profilt. A Strange Brigade esetében, a 18.8.1-es eszközillesztőhöz viszonyítva még sebességnövekedésre is lehet számítani, vagyis akár 5%-kal jobb lehet a Radeon RX Vega 64 és 3%-kal a Radeon RX 580 VGA teljesítménye, előbbi 4K-s, míg utóbbi WQHD-s felbontásban. Más grafikus vezérlők mellett is várható előrelépés, de ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki. Fontos kiemelni, hogy az új eszközillesztő a korábban megjelent, Radeon Software Adrenalin Edition for Strange Brigade csomagnál is újabb, így ezt érdemes használni.

Hirdetés

A fentiek mellett hibajavítást kapott pár játék, így a Far Cry 5 megjelenítése minden rendszeren helyes lesz HDR10 módban, illetve nem fagyhat le hosszabb-rövidebb időre az említett alkalmazás a videobeállítások konfigurálása során. Mostantól a Call of Duty: Black Ops 4 is jól fog működni FreeSync mellett, konrétan aktiválódik is a variálható frissítési frekvencia, továbbá bizonyos játékokban megszűnik az akadások és az instabilitás, ha a meghajtóban egyszerre aktív a megcélzott képkockasebesség, valamint az azonnali visszajátszás szolgáltatás. Végül fontos javítás még, hogy a frissítési tanácsadó is biztosan elérhető lesz a Radeon Settings vezérlőpultban, illetve a Radeon Chill beállított minimális és maximális értékei megfelelően fognak szinkronizálni a több GPU-s konfigurációkon.

A 18.8.2-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.8.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés