A QNAP megfosztotta a multimédiától a népszerű, AMD-s NAS-családját

A TS-x73 jelölésű sorozat ennek köszönhetően olcsóbb is lesz a multimédiás rokonnál.

A QNAP ismét hozzányúlt az AMD lapkákra épülő, népszerűnek mondható NAS-családjához, így a TVS-x73, a CES-en bemutatott TVS-x73e után ismét kap egy módosított verziót. A TS-x73 jelölésű sorozat ezúttal egy butításnak tekinthető, ugyanis a NAS-ból eltűnik a multimédiás képesség. Ennek a fő oka, hogy a Merlin Falcon kódnevű, beágyazott piacra szánt, RX-421BD jelölésű SoC APU-t egy szimpla, RX-421ND típusú CPU váltja fel. Ez a processzorrész tekintetében pontosan ugyanazt tudja, vagyis négy darab 2,1 GHz-en (turbóval legfeljebb 3,4 GHz-en) üzemelő magja van, de az integrált grafikus vezérlő le van tiltva, és emiatt ugrik a multimédiás tudás, de persze olcsóbb is lesz.


[+]

A TS-473, TS-673 és TS-873 jelzésű modellek a típusszám első számjegyétől függően 4, 6 és 8 rekeszes megoldások, vagyis pusztán az adattárolás képessége szempontjából azt tudják, amit az előd, azaz a rekeszek számával megegyező 3,5, illetve 2,5 hüvelykes, 6 Gbps-os SATA HDD-t vagy SSD-t fogadhatnak, továbbá támogatják a gyorscserét is. A rendszermemória tekintetében mindegyik opcióba 4 vagy 8 GB-nyi DDR4-es modul kérhető, de ez a kapacitás egészen 64 GB-ig növelhető, ha erre tényleg lenne igény. A bővítőkártyák számára két darab x4-es PCI Express 3.0-s csatoló áll rendelkezésre. Opcionálisan igényelhető is az egyikbe a QNAP QM2 kiegészítő, amely 10 gigabites Ethernetet ad hozzá a rendszerhez, méghozzá két M.2-es SSD-re épülő gyorsítótárazás lehetősége mellett. A QNAP szerint ezt bevetve elérhetővé válik akár az 1661 MB/s-os tempó is, ami AES-NI hardveres titkosítás alkalmazása mellett 1575 MB/s lehet.

Az újdonságok alapból négy darab gigabites Ethernet aljzatot és négy USB 3.0-s portot kínálnak két 3,5 mm-es jack be- és egy kimenet mellett, illetve van még beépített hangszóró is, valamint az adatvesztés ellen védekező Snapshots is elérhető. A szokásos rugalmasság is elérhető a tárolóegységek szempontjából, így két UX-800P vagy -500P fogható be, a SAS-12G2E-s bővítőkártyát alkalmazva pedig akár négy darab REXP-1000 Pro is alkalmazható.

Az új QNAP NAS-ok szállítása már megkezdődött, a vállalat leginkább a komolyabb otthoni igényeket, vagy a kisebb irodákat célozza velük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés