A Project Reunion vonná össze a Microsoft két applikációplatformját

Senkinek sem jó, hogy a Win32 és az UWP egymás mellett létezik, ráadásul egyik sem tekinthetők teljesnek.

Hirdetés

A Microsoft ugyan a Windows 10 operációs rendszerrel újra betalált, és a Windows 7-hez méltó utódot tettek le az asztalra, viszont az elmúlt évek fejlesztései egymás mellett élni, különösen igaz ez a Win32 és az UWP platformokra. A vállalat jobb híján mindkettőt karbantartja, de azért érzi mindenki, hogy ez nem optimális, így terítéken van már a Project Reunion, amelynek a célja egy új, egységes applikációplatform fejlesztése.


[+]

A rendszer egy hosszabb távú projekt része, de a végső cél a fragmentáció megszüntetése, vagyis az új fejlesztés a Win32-nek és az UWP-nek egyszerre lenne a leváltója. Eközben ezek tipikus hiányosságaira reflektálna, és számos új lehetőséggel egy modern alapot biztosítana az alkalmazásfejlesztéshez. Ráadásul a meglévő keretrendszerek és futtatási környezetek támogatása megmaradna, ami egyszerű átállást biztosíthat a fejlesztők számára.


[+]

A nyílt forráskódú Project Reunion a fentieken túlmenően számos komponensből áll majd, amelyek közül elsőként a WinUI harmadik verziója lesz elérhető. Mint ismeretes, maga a WinUI a Windows 10 natív felhasználói interfész platformja, amelynek már több változata megjelent, de az új fejlesztés drámai előrelépéseket kínál, ráadásul nyílt forráskódú, illetve az operációs rendszertől is függetlenített formában. A WinUI 3 persze használható lesz Win32 és UWP platformon is. A rendszernek egyelőre az első Preview verziója érhető el, és a végleges verzió még nagyon sok hónapra van.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés