Hivatalosan is bemutatkoztak a PowerColor új, vizes Navijai

Mi másról lenne szó, ha nem a Radeon RX 6800 XT és RX 6900 XT Liquid Devilről…

Hirdetés

Nemrégiben adtunk hírt a PowerColor közelgő videokártyáiról, a testreszabott EKWB vizesblokkal érkező Radeon RX 6800 XT és RX 6900 XT Liquid Devilről, és a vállalat most hivatalosan is bemutatta az épített vízhűtések tulajdonosait célzó újdonságokat. A kártyákat 14+2 fázisos Dr. MOS VRM-mel és polimer kondenzátorokkal szerelik, ami előrelépés a referenciadizájnhoz képest, de persze a nyomtatott áramköri lapok szintúgy saját tervezés eredményei. A friss modellek három 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón (plusz ugye magán a PCI Express sínen) keresztül veszik fel a kakaót és egészen 400 wattos TDP-ig bírják szuflával. A nikkelezett réz kontaktfelülettel megáldott blokk akrilos fedőlapján némi (címezhető) RGB világítás kapott helyet, míg a hátlapi takarólemez alumíniumból készült.


[+]

A tuningosokra (és a biztonságra) gondolva természetesen a dupla BIOS sem hiányzik a képletből, amelyek között a nyomtatott áramköri lap tetején megpihenő kis pöcökkel válthatunk. A 16 GB-nyi GDDR6-os memóriával nem babráltak a gyárban, mindkét vezérlőn effektív 16 GHz-en ketyegnek a chipek, a kimenetek fajtái és száma ugyancsak megegyezik (egy HDMI 2.1, két DisplayPort 1.4, egy USB Type-C), ahogy a fizikai méretek is.


[+]

Míg a Radeon RX 6800 XT GPU-jának Game és Boost órajele 2110, illetve 2360 MHz, addig a nagyobbik testvér hasonszőrű értékeit 2135, valamint 2365 MHz-ben határozták meg a tervezők a referencia 2015/2250 és 2015/2250 MHz helyett.

A 266 mm hosszú, 162 mm magas és 42 mm vastag VGA-k árait egyelőre még nem tudni, bár nyilvánvalóan jóval többet fognak kóstálni, mint az AMD eredeti kivitele – és az összegeket úgyis meg kellene szoroznunk legalább kettővel. Ahogy azt korábbi írásunkban szintén említettük, a szemrevaló Navikhoz háromféle színezéket (Liquid Devil Dye Pack) adnak ajándékba, amelyeket a hűtőfolyadékhoz adagolhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés