Pioneer Elite SC-57: befutott a gyártó házimozi erősítőinek zászlóshajója

Épp a minap számoltunk be arról, hogy a Sharp megvette az Elite brand névhasználati jogát, ám az csak a tévékre vonatkozik, hiszen a Pioneer továbbra is e márkanév alatt dobja piacra topkategóriás házimozi eszközeit. Érdekes lesz azért, hogy mi sül ki majd ebből a kooperációból...

Pioneer Elite SC-57
Pioneer Elite SC-57

Az SC-57-et egyértelműen a termékcsoport zászlóshajójának szánja a gyártó, ezt kerek-perec ki is mondták. A készülék nagyjából mindent tud, ami ma egy házimozi erősítőtől elvárható. Maximális kimeneti audio teljesítménye 9x140 watt, ami elég arra, hogy akár egy 915 négyzetméter alapterületű helyiséget is teljesen kitöltsön hanggal. Többek között megkapta a THX Ultra 2 Plus tanusítványát, amely remek hangminőségről árulkodik. Szintén említésre méltó a DLNA 1.5 tanusítvány, amelynek köszönhetően számtalan egyéb eszközzel, így például otthoni számítógépekkel, hálózatokkal, egyéb médialejátszókkal képes gyorsan és egyszerűen együttműködni. Számos formátum közvetlen lejátszását támogatja, így az MP3, a WMA és az AAC mellett például a tömörítésmentes FLAC vagy WAV fájlokét is.

A LAN csatlakozónak köszönhetően internetes rádiók elérése is megoldott, és opcionálisan megvásárolható hozzá az AS-WL300 WiFi adapter is. Hajlandó együttműködni nagy univerzális távirányító gyártók, így például a Control 4, a Crestron, az AMX, az RTI vagy épp a Savant termékeivel. Színes LCD kijelzőjének segítségével a felhasználó szabadon barangolhat az egyes menüpontok, könyvtárak között, sőt az albumok borítóinak megjelenítésére is módot ad.

Pioneer Elite SC-57
Pioneer Elite SC-57

Képes audiovizuális tartalmak kezelésére, természetesen biztosítja az 1080p felskálázást, és támogatja a 24p lejátszást. Az integrált Marvell processzornak és Qdeo képjavító technológiáknak köszönhetően a kép minősége remek, a tónusok természetesek, és a zavaró zajokat is sikerült kiszűrni. Elméletileg még az is beállítható, hogy milyen a csatlakoztatott megjelenítő típusa (plazma, LCD vagy projektor), és a készülék ahhoz optimalizálja a kimenő jeleket. Az Elite SC-57 házimozi erősítő már megvásárolható, egész pontosan 2100 dollárt kell letennie az asztalra annak, aki szeretne egy ilyet otthonra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés