Az első Elite tévék a Sharptól

25 éves múltra tekinthet vissza az Elite brand, amelyet még a Pioneer hozott létre a lehető legjobb tévéi, illetve hangrendszerei számára. Ez a nevet vásárolta meg a közelmúltban a Sharp a legfelső kategóriás televíziói számára. Már be is jelentettek két modellt, amelyek Elite név alatt futnak majd, konkrétan egy 60, valamint egy 70 hüvelyk képátlójú készüléket.

Sharp Elite
Sharp Elite

Ezekbe mindent belepakoltak, amit jelenleg a Sharp kínálni tud. Így megkapták a saját fejlesztésű Quattron képalkotási eljárást, amelyet RGB+Y-nek is szoktak hívni. Ennek lényege, hogy kibővítették a folyadékkristályos televíziók képernyőinek pixelszerkezetét azáltal, hogy a korábban alkalmazott három alapszínhez, azaz a vörös, a zöld és a kék (RGB) árnyalatokhoz negyedikként hozzáadták a sárgát (Y). A teljes LED háttérvilágításnak köszönhetően a háttérfény homogénebb és világosabb, mint az Edge-LED technológia esetében. Természetesen a Local Dimming sem maradhatott ki belőle, azaz itt is létrehozták a LED-ek számára külön csoportokat, amelyek fényereje külön-külön vezérelhető, ami jó működés esetén a képminőség javulását eredményezheti.

A Sharpnak elege lett a dinamikus kontrasztból és ezen készülékeibe már a Variable Contrast technológiát építette bele. Ez jó pár tényezőt figyelembe véve automatikusan állítja a kontrasztarányt és a fényerőt, amelynek köszönhetően mélyebbek lesznek a színek, és a részletek jobban láthatóak még sötét tónusok esetén is. A készülék megkapta az ISF (Imaging Science Foundation), valamint a THX tanúsítványokat is, képes az internetes tartalmak megjelenítésére, és természetesen 3D kompatibilis. A térhatás megteremtéséhez az aktív shutteres technológiát alkalmazták. A két elit tv első körben a Sharp számára egyik legfontosabb piacon, Észak-Amerikában kerül a boltokba. A kisebbért 6000 dollárt kérnek el, míg a 70 hüvelykes változat 8500 dollárt kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés