Top kategóriás házimozi erősítővel robbant az Onkyo

Hirdetés

Újabb remek, sokoldalú eszközzel jelentkezett az Onkyo a TX-NR5009 személyében. A 9.2 csatornás rendszer megkapta a THX Ultra2 Plus tanúsítványt, ami látatlanban is elég jó eszközről árulkodik.

Onkyo TX-NR5009
Onkyo TX-NR5009

Az összes csatlakozót most nem sorolnánk fel, elég ránézni a képre, de mindenképp ki kell emelni a 8 darab HDMI be-, és 2 darab kimenetet, a két USB-t, a különféle speciális perifériák csatlakoztatásához használható és már jól bevált Universal Portot, illetve az Ethernet csatlakozót. Ez utóbbi segítségével teszi lehetővé a különféle netes rádiók közvetlen elérését, illetve zenék steamelésére is mód nyílik, úgyhogy a Pandora, a Last.fm, a Mediafly, a Slacker, a Sirius XM, a Napster, a Spotify, az AUPEO! vagy a vTuner rajongói kezdhetnek is örülni. Beépített WiFi vezérlője nincs, ám egy adapter bevetésével a vezeték nélküli hálózati kapcsolat megteremtése sem lehetetlen.

A DLNA 1.5 minősítéssel rendelkező modell képes az USB-n keresztül csatlakoztatott lejátszókon, illetve adattároló eszközökön található zeneszámok lejátszására. A szokásos MP3, WMA és AAC mellett elboldogul az OGG, a veszteségmentes WMA, az FLAC, illetve a Super Audio CD formátumokkal is. Támogatja az Audyssey DSX, illetve a Dolby ProLogic IIz térhatású szabványokat, és a meglehetősen újnak számító, az év elején bemutatott DTS Neo:X sem okoz neki problémát. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a felhasználó a 2.0/5.1/6.1/7.1 hangformátumokat egy egyszerű algoritmus segítségével 9.1, vagy 11.1 formátumúvá konvertálja, amivel elméletileg teljesebb hangtér érhető el.

Megkapta az Audyssey MultEQ XT32 rendszerét, amely egy mikrofon segítségével képes arra, hogy a térhangzást egy kiválasztott pontba koncentrálja. Figyelemre méltó a bevetett két, képi jelek feldolgozására szakosodott processzor. A HQV Vida VHD 1900 az alacsony felbontású videók 1080p felskálázásáért felel, 12 bites színmélységet és tökéletes képminőséget ígérve. A Marvell Qdeo technológiája pedig 4K, azaz 3840x2160 pixeles felskálázásra képes. Így akár az is megoldható, hogy egy SD anyagot, először Full HD-ra, majd később 4K felbontásúra upgrade-eljen a felhasználó. Az valószínűleg senkit nem fog meglepni, hogy egy ilyen eszköznek azért elkérik az árát. A szeptemberben érkező Onkyo TX-NR5009-ért potom 2900 dollárt kell majd letenni az asztalra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés