Jövőre jöhetnek a PCI Express 5.0-s VGA-k

Az AMD és az NVIDIA is készül ilyen fejlesztésekkel, de a leggyorsabb GPU-k csak később kapják meg az újítást.

Talán meglepő lehetett, hogy sem az NVIDIA, sem pedig az AMD nem ugrott PCI Express 5.0-ra az új VGA-k kapcsán, így a két cég felsőházba szánt fejlesztési maradtak a régebbi 4.0-s szabványnál. Na persze nem mintha ennek olyan drámai jelentősége lenne, csak maga a PCI Express 5.0 már egy ideje kész, továbbá az Intel, illetve az AMD is kínál rá platformot, tehát talán joggal merülhetett fel a potenciális vásárlókban, hogy az idei VGA-termés megugorja ezt a szintet.

A rossz hírt mindenki tudja, nem ugrotta meg, de jó hír, hogy jövőre ez változhat, ugyanis az AMD és az NVIDIA is tervez olyan GPU-kat, amelyekben már PCI Express 5.0 vezérlőt használnak. Információink szerint az AMD oldalán a Navi 33-as kódnevű lapka lesz a kiválasztott, míg az NVIDIA az AD106-os GPU-jában veti be a fejlesztést.

Csöppet egyébként fura, hogy mindkét cég a gyengébb hardvereknél gondolja optimálisnak a bevezetést vagy szimplán csak a próbát, de nem példátlan dologról van szó, csak ritkán jön ki így a lépés.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés