Megemlítette PCI Express 5.0-s SSD-jét a Corsair

Az MP700 10 GB/s-mal is képes lehet olvasni, ami biztosan kellemes élményt kínál majd.

A Corsair nemrég létrehozott egy dedikált weboldalt az AMD Socket AM5-ös platformjához, amelyen belül a vállalat felsorolja, hogy a DDR5 memóriái, az egyes hűtői, illetve tápegységei kompatibilisek az érkező fejlesztésekkel. Ez persze nem újdonság, az lenne a meglepő, ha nem lennének azok, elvégre a memóriákra és a tápegységekre szabványok vannak, azt pedig maga az AMD mondta el, hogy a Socket AM5-öt úgy tervezték, hogy a Socket AM4-hez kiadott megoldások használhatók maradjanak.


(forrás: Corsair)

Feltűnik azonban egy aprócska bejegyzés az adattárolókra vonatkozóan is, amelyen belül a Corsair belengeti az MP700-as, x4-es PCI Express 5.0-s, NVMe 2.0-s, M.2-es SSD-jét. Ennek képességeit a kamatoztatni tudják a 600-as sorozatú Socket AM5-ös alaplapok, és ezáltal – a Corsair mérése szerint – 10 és 9,5 GB/s-os olvasási és írási tempó áll majd rendelkezésre.

Alighanem a PCI Express 5.0-s M.2 foglalat az a képesség, ami igazán érdekessé teszi az AMD új platformját, hiszen korábban ennyire gyors csatolót nem kaptak az alaplapok, és a PCI Express 5.0-s SSD-kkel nyerhető plusz pár gigabájtnyi tempó a többek fantáziáját megmozgathatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés