Pandaboard ES ARM Cortex-A9-es platform Android 4.0 alá

Néhány hete mutattuk be a 25 dolláros Raspberry Pi ARM alapú hobbiszámítógépet, ami a lehető legminimálisabb hardvertámogatást nyújtja házi garázs projektek és fejlesztők számára. Ehhez képest a napokban megjelent legújabb Pandaboard ES (4430) teljesítmény tekintetében pont a másik végletet képviseli, ami persze a vételárban is megmutatkozik. Az aránylag apró, 101,6 x 114,3 mm-es alapterületű deszkára viszont mindent bezsúfoltak, amire csak egy fejlesztői környezetben szükség lehet.


[+]

A közepén egy dupla magos TI OMAP4460 processzor 1,2 GHz-en ketyeg, melyben integrálva 1 GB LPDDR2 memória található. Ez az egység komoly számítási kapacitást, 1080p videólejátszást és 3D grafikus gyorsítást nyújt, képessége a legerősebb tabletekkel és okostelefonokkal mérhető össze. Így nem meglepő, hogy elsősorban a legújabb, 4.0-s Android (Ice Cream Sandwich) futtatásához és fejlesztéséhez ajánlják, de természetesen bármilyen más, ARM környezetre optimalizált operációs rendszerrel is megbirkózik. Bootolni többféle adattárolóról képes (SD/MMC memóriakártya, pendrive, USB-s külső merevlemez), a boot sorrend a SYSBOOT3 kapcsoló segítségével manuálisan konfigurálható.

Csatlakozók szempontjából gazdag a repertoár: többek között USB 2.0, Ethernet, HDMI, DVI és audio kimenetek került körben a lapra, a lista számos forrasztási pont használatba vételével tovább bővíthető. Vezeték nélküli kommunikációra Wi-Fi és alacsony fogyasztású Bluetooth modul áll rendelkezésre. A platform vételára 182 dollár, ami tudásához képest korrektnek mondható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés