Panasonic Toughpad A1 és B1 strapabíró tabletek Android 4.0-val

A Panasonic Toughpad szériája kapott némi frissítést, amely elsősorban szoftveres szempontból érhető tetten, ugyanis a korosodó Android 3.2 szerepét végre a 4.0-s (ICS) verzió vette át, így használata még könnyebb és kézenfekvőbb. A sorozat elsődleges célja (hasonlóan az egy évtizede piacon lévő Toughbookokhoz hasonlóan), hogy egy olyan eszközt adjanak a felhasználók kezébe, amely nem csak otthoni vagy steril irodai környezetben, de a kemény terepmunkában is maradéktalanul megállja a helyét.

Panasonic Toughpad A1
Panasonic Toughpad A1 [+]

Ennek megfelelően a család legnagyobb (és eddig hivatalosan egyetlen) tagja, az A1 megfelel a szigorú MIL-STD-810G és IP65 tanúsítvány követeléseinek, tehát komolyabb mennyiségű víz, por, egyéb szennyeződés, rázkódás és ütődés meg sem kottyan neki. Ezt főleg magnéziumötvözet házának, a speciális rezgéselnyelő betéteknek és a közel tökéletesen szigetelt burkolatnak köszönheti, mely utóbbi természetesen a csatlakozókra is vonatkozik.

Panasonic Toughpad A1 Panasonic Toughpad A1
Panasonic Toughpad A1 [+]

A Toughpad A1 egy 10,1 hüvelykes képátmérővel rendelkező masina, kijelzője 4:3 arányú, felbontása pedig 1024x768 pixel. Ez a manapság egyre fokozódó pixelháborúban szerénynek tűnhet, de a célterület igényeit minden bizonnyal még így is kielégíti. Maximális fényereje 500 cd/m², ezért szabadtéren, szikrázó napsütésben is jól olvasható marad képe, ráadásul nem csak multitouch érzékeny, de a házban megbújó stylus segítségével ábrák, jegyzetek egyszerűbb készítésére is lehetőség nyílik (akár munkáskesztyűben is).

Panasonic Toughpad A1 Panasonic Toughpad A1
Panasonic Toughpad A1 [+]

Belsejében egy duplamagos, 1,2 GHz-en ketyegő Marvell SoC nyújtja a megfelelő számítási kapacitást, munkáját 1 GB LP-DDR2 rendszermemória segíti. Az adatok tárolására alapesetben 16 GB belső memória áll rendelkezésre, amely microSD kártyával akár további 32 GB-tal is bővíthető. A szokásos Bluetooth és IEEE 802.11a/b/g/n kompatibilitás mellett GPS modult is kapott, de opcionálisan beépített 4G (WiMAX, LTE) modemmel is rendelhető.

Panasonic Toughpad B1 Panasonic Toughpad B1
Panasonic Toughpad B1 [+]

Táplálásáról egy 4590 mAh-s akkumulátor gondoskodik, ezzel körülbelül 10 óráig húzza a keménykötésű tábla, a lemerült telep 90%-os feltöltése pedig mindössze szűk 3 órát vesz igénybe. A Toughpad A1 kezdőára 1299 dollár. A B1-gyel kapcsolatban még mindig nem közölt részleteket a Panasonic, csupán annyit lehet róla tudni, hogy 7”-es képátmérővel rendelkezik és valamikor az év vége felé fog debütálni, valószínűleg nagyobbik testvéréhez nagyon hasonló belsővel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés