Motion Computing F5t és C5t kapaszkodós tabletek terepre és korházakba

Strapabíró táblagépekből láttunk már szolidabbat és olyat is, amelyik egy fél tégla fizikai adottságaival rendelkezik, a képet most pedig a Motion Computing két új masinája, az F5t és a C5t színesíti. Az ellenálló tabletek jelen esetben is bírják a gyűrődést, belső keretük magnézium ötvözetből készül, a specifikáció szerint pedig megfelelnek az MIL-STD-810G és az IP-54 tanúsítványok követeléseinek, így ütődés, rázkódás, por és egyéb szennyeződések nem okoz számukra különösebb gondot. Az ilyen jellegű gépeknél viszont például sokszor problémás az egyetlen kézzel való megtartásuk, amit csak tovább bonyolít egy olyan munkakörnyezet, amely kesztyű viselését igényli.

Motion Computing C5t
Motion Computing C5t

A Motion F5t és C5t a kényelmes használatot egy a készülékházba integrált fogantyú segítségével oldotta meg, amivel nem csak a szerkezet megtartása, de szállítása is lényegesen könnyebb. Tény, hogy nem valami esztétikus megoldás, de jelen esetben a funkcionalitás messze a küllem felett helyezkedik el. A táblagépek x86-os konfigurációkat rejtenek, amelynek lelkét egy Intel Ivy Bridge processzor (Core i3/i5/i7) képzi, mellette 2 vagy 4 GB memória és egy 64 vagy 128 GB kapacitású SSD kapott helyet. Teljesítményben tehát nem lesz hiány, bár érdemes szem előtt tartani, hogy a grafikus megjelenítés a CPU-ba integrált IGP feladata.

Motion Computing F5t
Motion Computing F5t

A 10,4”-es kijelző XGA (1024x768 pixeles) felbontású, kapacitívan egyszerre maximum két ujj érintését érzékeli, de szerencsére tollat is mellékelnek a precízebb bevitel érdekében. A két gép közötti lényegi eltérés pont a kijelzőben keresendő, mert amíg a C5t-t főleg az egészségügybe szánják, addig az F5t a szabadban is jó szolgálatot tehet, ezért utóbbi akár View Anywhere technológiájú megjelenítővel is rendelhető, amely szinte bármilyen fényviszonyok között jól olvasható marad. A biztonság kedvéért a paneleket minden esetben Gorilla Glass védi.


[+]

Az Ethernet, Bluetooth és Wi-Fi kompatibilitás alapfelszereltség, de 3G modemmel és GPS képességgel is felvértezhető. Rendelkeznek RFID modullal és ujjlenyomat-olvasóval, és opcionálisan Smart Card és vonalkód szkennerrel is rendelhetők, utóbbi ekkor a fogantyúval egy vonalban helyezkedik el, így használata fél kézzel is kényelmes. A gyártó számost dokkolót, állványt és egyéb kiegészítőt kínál mellé, valóban bármilyen munkakörbe gond nélkül beilleszthető, már amennyiben a büdzsé engedi.


[+]

A Motion F5t és C5t táblaszámítógépek vételára kiépítéstől függően 2236 dollártól indul.

Előzmények

Hirdetés