Motion Computing CL910 üzleti tablet túlzások nélkül

Az utóbbi időben bemutattunk pár olyan tabletet, amelyek akár kegyetlen ipari környezetben is helytállnak, de természetesen létezik olyan arany középút, amely egy fogyasztói terméhez képest ellenállóbb és plusz szolgáltatásokat is tartalmaz, viszont még nem rendelkezik egy tégla fizikai adottságaival. A Motion Computing is egy ilyen üzleti táblagépet mutatott be a napokban. A CL910-es masina átlagosnál picit vaskosabb készülékháza és szélesebb kávája még nem akadályozza mobilitást, de a termék mérete így is 277 x 179 x 15,7 mm, tömege pedig szűk 1 kg, ami azért nem kedvező, de talán még elmegy.

A burkolat alatt azonban nem ARM-os konfiguráció, hanem egy x86-os platform lapul, nevezeten egy 1,6 GHz-es, kétmagos Intel Atom N2600-as processzor 2 GB rendszermemória társaságában. Az adatok és a 32 bites Windows 7 Professional operációs rendszer egy 64 vagy 128 GB kapacitású SSD-n kapnak helyet, és az a tárterület SD szabványú memóriakártyával szabadon bővíthető. 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelző felbontása 1366x768 pixel, egyidejűleg kétujjas érintést érzékel, valamint egy stylus is a csomag része. A megjelenítést a GMA 3600-as IGP biztosítja, mely lényegében egy PowerVR SGX 545-ös fejlesztés, és túl sokat nem szabad várni tőle. Eddig nem igazán tűnik strapabíró masinának, de a MIL-STD-810G és IP52 tanúsítványok megléte, valamint a kijelzőt védő Gorilla Glass azért némi bizakodásra ad okot.

Csatlakozói között USB és micro HDMI port, valamint audioaljzatok sorakoznak, a biztonságról pedig a TPM gondoskodik, de a CL-Series SlateMate jelzésű külön csatlakoztatható eszköz segítségével például mágneskártya és vonalkód olvasásának képességével is felvértezhető a termék. Vezeték nélkül Bluetooth 4.0-s és IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi moduljával kommunikál, igény esetén pedig 3G/4G és GPS ismeretére is felkészíthető. Természetesen az előlapi (1,3 megapixel) és a hátlapi (3 megapixel) kamera sem maradt ki a felhozatalból. Akkumulátora egyetlen töltéssel 7 óráig bírja.

A Motion Computing CL910 üzleti táblagép alapkiépítésben 1259 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés