Sötétben is látó, pillekönnyű akciókamera a Panasonic-tól

Hirdetés

A Panasonic bejelentette, hogy júniusban piacra dobja egyelőre még ismeretlen áron új élménykameráját. A hengeres kialakítású, Contour kamerákat idéző modellbe 3,54 megapixeles 1/3" típusú CMOS szenzort építettek. 120 vagy 150 fokos látószöggel használható, képes Full HD videók létrehozására másodpercenkénti 30 képkockás rögzítési sebességgel. Emellett kiválasztható a 720p (1280x720@60 fps), illetve a WVGA (848x480@120 fps) mód is. Ez utóbbinál másodpercenként 120 kép felvételét garantálja, aminek köszönhetően akár négyszeres lassítású videók is elkészíthetőek vele. Természetesen fotók is lőhetőek, ezek felbontása 2176x1224 képpont.

Panasonic HX-A1
Panasonic HX-A1 [+]

Beépített adattárolásra szolgáló memóriával nem rendelkezik, így a használatához mindenképp szükség van egy microSD kártyára. A kompakt, mindössze 45 gramm tömegű HX-A1 külön infravörös fényforrással és éjszakai Glasscover üzemmóddal rendelkezik, ennek köszönhetően pedig alkalmas éjjeli felvételek készítésére is, legalábbis a Panasonic ezt állítja. Így beválhat barlangászásnál, vagy akár vadállatok meglesésénél is.

Panasonic HX-A1
Panasonic HX-A1 [+]

A beépített Wi-Fi-nek köszönhetően a kamera gond nélkül csatlakoztatható okostelefonhoz vagy tablethez, amelyek kijelzőjén a felhasználó a Panasonic Image alkalmazás segítségével követheti a jelenetet. Ezenkívül a Wi-Fi kapcsolaton keresztül a HX-A1 kamera néhány más, 2015-ös Panasonic modellcsaládba tartozó kamerával is összekapcsolható, így egyidejűleg két különböző szögből is készíthető felvétel. A HX-A1 modellel készített kép tehát a másik eszköz kijelzőjén egy külön ablakban jelenik meg, a két felvétel pedig egymásba illeszthető. A webkameraként is bevethető eszköz  alapcsomagja egy multifunkciós kamerarögzítőt (VW-MKA1) és egy kameraállványos rögzítőt (VW-CTA1) tartalmaz. Ezek segítségével biztonságosan rögzíthető például szemüvegre, hátizsákra, sisakra stb. A használatához nem szükséges semmilyen plusz tok, a készülékház annyira stabil, masszív, hogy kibírja, ha másfél méteres magasságból a földre ejtik, ellenáll a pornak, és másfél méteres mélységig vízálló.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés