IFA 2015: a Panasonic tényleg felrobbantotta az OLED tv bombát

Októberben kerül boltokba az 65 hüvelykes CZ950, amely megkapta a cég 4K Studio Master technológiáját.

Hirdetés

Amit a madarak olyan bőszen csiripeltek az utóbbi időben, valósággá vált, és a Panasonic tényleg bemutatta Berlinben az első kereskedelmi forgalomba kerülő OLED televízióját. Ennek már nagyon ideje volt, hiszen így az LG mellett most már végre megjelenik egy újabb nagy konszern ilyen típusú termékeivel a piacon.

Panasonic CZ950 OLED tv
Panasonic CZ950 OLED tv [+]

Az CZ950 típusjelzésű készülékbe az LG által gyártott, fehér alpixelt is tartalmazó, színszűrős 4K WOLED panel került. Emellett a készülék megkapta a Panasonic saját fejlesztésű 4K Studio Master névre hallgató, számos képmódosító, képjavító eljárást tartalmazó csomagját is. Ennek köszönhetően pedig, legalábbis a cég állítása szerint rendkívül nagy színtér, valósághű tónusok és természetesen a tökéletes fekete megjelenítésére képes. A hajlított kialakítású modell első példányai októberben kerülnek a boltok polcaira, nyilván először Japánban, az USA-ban és Nyugat Európában.

Panasonic CZ950 OLED tv
Panasonic CZ950 OLED tv [+]

Az ára egyelőre nem ismert, de minden bizonnyal nem lesz kifejezetten olcsó. Az CZ950 támogatja a HDR (High Dynamic Range) tartalmak megjelenítését, és megkapta a THX 4K minősítést is. A dizájnját állítólag a modern, "high end" kategóriás bútorok inspirálták, jelentsen ez bármit is, mindenesetre pont úgy néz ki, száz más mai hajlított televízió, ami alá furán hajtogatott talpat pakoltak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés