OLED-es 2 az 1-ben az ASUS-tól

A Vivobook 13 Slate tollal, billentyűzetes dokkolóval és meglepő módon Pentium Silver CPU-val érkezik.

Elég érdekes 2 az 1-ben notebookot mutatott be az ASUS: a Vivobook 13 Slate-ban addig még nincs semmi meglepő, míg kívülről nézzük, az 13,3”-es, FHD felbontású OLED panel, a lekapcsolható billentyűzet, a hátulról kihajtható támaszték, a 4096 nyomásszint megkülönböztetésére képes ASUS Pen 2.0 toll egy prémiumkategóriás termékre utal. Ezt a képet tovább erősíti, hogy a kijelző Pantone tanúsítványt is kapott, emellett 100%-os DCI-P3 színteret és DisplayHDR TrueBlack 500 specifikációknak megfelelő feketét és fénysűrűséget ígér.


[+]

A jól hangzó tulajdonságok között megtaláljuk még a négy hangszórós, Dolby Atmos hangrendszert, a Wi-Fi 6 adaptert, a hátlapon 13, elöl pedig 5 megapixeles érzékelővel rendelkező kamerákat, mindezt pedig egy 785 grammos szerkezetben kapjuk meg, amelyben 50 Wh-s akkumulátor található. Ezt a mellékelt USB-PD-s adapter az ígéretek szerint 39 perc alatt tudja 60%-ra tölteni. A csatlakozókínálat kissé szegényesnek mondható, hiszen egy kombó audiokonnektor és egy microSD kártyaolvasó mellett csak két Type-C port került a gép oldalaira. Az igazi meglepetés azonban a szorosan vett hardverelemeknél érhet minket: az eddig felsorolt, felsőbb kategóriákban megszokott komponensek mellett Pentium Silver N6000-et és felszereltségtől függően 4 vagy 8 GB LPDDR4X memóriát találunk a gépben. A háttértár a legolcsóbb modellnél 128 GB eMMC-ből áll, több pénzért 128 vagy 256 GB-os NVMe SSD-t is választhatunk.

Hogy a belépőszintű hardver mennyivel csökkenti majd az OLED által magasabbra srófolódó árat, egyelőre nem tudni, a Vivobook 13 Slate OLED ugyanis csak 2022-es esztendő első negyedévében kerül itthon piacra, pontos árak így egyelőre nem ismertek vele kapcsolatban. Az viszont biztos, hogy készül majd belőle két különleges Artist Edition változat is: az egyiket Steven Harringtonnal, míg a másikat Philip Colberttel közösen tervezi az ASUS.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés