Hirdetés

Olcsó mikrotoronnyal tette tiszteletét a Xigmatek

A gyártó bemutatta legújabb microATX-es házát, amely első blikkre a korábbi, Prosper nevű megoldás kicsinyített változatának tűnik.

Hirdetés

A Xigmatek Scorpio nevű új kalyiba fő dizájnelemei az átlátszó, edzett üveg előlapi panel és a reflektív plexi ablakkal megtoldott baloldal. Bár némely képek mást sugallanak, de alapból nem járnak hozzá ventilátorok – ellenben elöl és alul kettő-kettő, felül és hátul egy-egy 120 mm-es légkavaróknak vannak fenntartva rögzítési pont.


[+]


[+]

A viskó alsó szekciója a jobb oldalról érhető el: innen nyílik lehetőségünk a tápegységgel, valamint két 3,5/2,5"-es meghajtó számára fenntartott hellyel machinálnunk – és még kettő 2,5"-es eszköz csatlakoztatására van mód az alaplapi tálca mellett. Videokártya terén 330 mm-ig mehetünk a hossz tekintetében, processzorhűtőből pedig maximum 153 mm magasságút építhetünk be. A táp alatt és kuckó felső részén porszűrő betéteket találunk, ahogy azt egy modern géplaktól várnánk. Az előlapon fellelhető kivezetések egy USB 3.0, egy USB 2.0/1.1 Type A portban és 3,5 mm-es jackben definiáltattak.


Xigmatek Scorpio
Fizikai méretek 420 x 362 x 198 mm (MA/H/SZ)
Anyaga SPCC (hidegen hengerelt acél)
Alaplap formátumok Mini-ITX, microATX
Bővítőhelyek száma 4, szerszámmentes PCI takarólemezek
Merevlemez fiókok 2x2,5"/3,5", 2x2,5"
Előlapi I/O 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x jack
Beépíthető ventilátorok elöl 2x120 mm, felül 1x120 mm, hátul 1x120 mm, alul 2x120 mm
Beépíthető radiátorok elöl max. 1x240 mm, hátul 1x120 mm
CPU-hűtő max. magassága 153 mm
VGA max. hosszúsága 330 mm
Beépíthető tápegység sztenderd PS/2 ATX/EPS
Kábelelvezetési lehetőség igen, alaplapi tálca mögött
Porszűrők felül és a tápegység alatt

A cucc már elérhető, méghozzá – meglehetősen barátinak mondható – 30 eurós listaáron. Ebben nyilván szerepet játszik a gyárilag hozzáadott ventilátorok hiánya is, de ennek ellenére elképzelhető, hogy budget kategóriában egy értelmes(ebb) versenyző született.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés