Elkelhet az OCZ

Érdekes hírek borzolják a befektetők idegeit. A Fudzilla nemrég megszellőztette, hogy a Seagate felvásárolhatja az OCZ-t, aminek hatására az utóbbi vállalat részvényei 22%-ot erősödtek. Maga a spekuláció nagyon érdekes, ugyanis Shebly Seyrafi, az FBN Securities elemzője megerősítette a Reuters hírügynökségnek, hogy ő is halott erről a pletykáról, és van is benne ráció, mivel az OCZ anyagi helyzete kezd nehézkessé válni, és előnyt kovácsolhatnának ebből az üzletből.

Az nem kétséges, hogy a Seagate későn reagált az SSD-kre, így gyors megoldást kell találni a szituációra, amibe beleillik az OCZ felvásárlása. Gary Mobley is ezen a véleményen van, és a Seagate-nek a HDD-k mellett az SSD-kel is számolni kell. A Benchmark Capital elemzője szerint az sem lehetetlen, hogy a Micron vásárolja fel az OCZ-t, amivel több NAND flash lapkát tudnának eladni.

Az OCZ egyébként az SSD-piac legnagyobb szereplője, a piaci értékük 300 és 400 millió dollár között van, de egy felvásárlásnál bizonyos, hogy többet kellene értük fizetni.

A Reuters szerint a Seagate megtagadta a reagálást a spekulációra, míg az OCZ nem válaszolt a hírügynökség kérdéseire.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés