A Crucial belekóstol a HDD-piacba

Hirdetés

Nemrég megfigyelhető volt, hogy szinte mindenki az SSD-piacra próbált betörni pár termékkel, reménykedve a piaci sikerekben. A HDD-piac azonban már évek óta tabu a gyártóknak. Mára csak három cég maradt talpon, így ha HDD-t akarunk vásárolni, akkor a Seagate, a Toshiba és a Western Digital termékpalettájából kell választani. Ennek egyik kellemetlen hozománya, hogy mindenféle valós vagy kitalált indok mellett a HDD-k ára nagyon magas lett az elmúlt időkben, és a piaci szereplők ezzel anyagilag nagyon is jól járnak. A magas árak azonban a kisebb cégek figyelmét is felkeltették. Éppen ezért a Micron leányvállalatának számító Crucial közvetve ugyan, de belekóstol a HDD-piacba.

A Crucial régóta rendelkezik saját webáruházzal, melyen keresztül megvásárolhatók a cég termékei, akár végfelhasználók, vagy éppen nagyobb kereskedések számára. Mostantól azonban az online áruház Seagate és Western Digital által gyártott merevlemezeket is árul. A koncepció itt nagyon egyszerű. A magas árak mellett nem csak a HDD-gyártók, de a partnerek is elég magas profitot termelhetnek. A Crucial minden bizonnyal nagy mennyiségben rendel majd merevlemezt a gyártóktól, így olyan mennyiségi kedvezményhez juthatnak, hogy az üzlet egyértelműen megéri számukra. Mivel a Crucial webáruházából sok kereskedelmi partner rendel, akár még sikeres is lehet a koncepció, hiszen a cégek így egy helyről beszerezhetik az SSD-ket és a HDD-ket, nem beszélve a memóriákról.

A Crucial webáruházából vásárolt HDD-kre természetesen a vállalat saját terméktámogatása jár. Az eszközök frissítéséért ugyan a tényleges gyártó felel, de a hibabejelentéseket a Crucial vizsgálja ki, a korábban megszokott színvonal mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés