Begyorsul az OCZ Vertex 4

Az OCZ az elmúlt hónap elején mutatta be a Vertex 4 sorozatú SSD-ket, melyek 128, 256 és 512 GB-os kapacitással érkeztek. A termékekről részletes hírt írtunk, így a képességeiket nem írjuk le ismét. A vállalat a termékeket az 1.3-as firmware-rel startoltatta, mely különösen a 128 GB-os modell esetében nem teljesített túl jól. A termékekre jellemző volt, hogy olvasás során képesek voltak elérni az 535 MB/s-os adatátviteli tempót, de írás során már felemás eredmények születtek. A legnagyobb kapacitást kínáló megoldás 475 MB/s-ot teljesített, ami jónak számított, ám a 256 GB-os terméknél ez az érték 380 MB/s-ra, míg a 128 GB-osnál 200 MB/s-ra csökkent. Mondani sem kell, hogy utóbbi két adat nem túl acélos, így az OCZ kiadott egy új firmware-t, mely az 1.4RC jelzést viseli, és az előbbi problémát hivatott javítani.

Az új frissítésnek hála a termékek maximális olvasási sebessége 550 MB/s-ra nő, míg írás során a 128, a 256 és az 512 GB-os modell rendre 420, 465, illetve 475 MB/s-os tempót diktál. A legkisebb kapacitást kínáló terméknél nagyon komoly a javulás, így érdemes elvégezni a frissítést. Persze érdemes megjegyezni, hogy az 1.4RC verziójú firmware nem végleges, de az OCZ ígérete szerint hamarosan elkészül a hivatalos 1.4-es frissítés, és ezután a Vertex 4 SSD-ket már az új firmware-rel felvértezve szállítják.

Szintén fontos bejelentés, hogy a Vertex 4 sorozat egy 64 GB-os modellel is bővül, mely nyilván a termékcsalád legolcsóbb megoldása lesz. Ezt a meghajtót az OCZ már a kezdetektől az 1.4-es firmware-rel fogja szállítani.

A Vertex 4 firmware-ének frissítéséhez az OCZ SSD Toolboxra van szükség, mely letölthető az alábbi weboldalról. Ezt telepítve a program informálni fogja a felhasználót a szükséges lépésekről. Fontos, hogy a frissítést nem hajtható végre, ha a frissíteni kívánt meghajtóról fut a Windows, emellett az 1.4-es firmware frissítése az összes tárolt adat elvesztésével jár, így a procedúra végrehajtása előtt mindent le kell menteni az SSD-ről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés