Hirdetés

Nem látja szívesen a SteamVR játékokat az Oculus Questen a Facebook

A pár hete megjelent önálló headset Virtual Desktop alkalmazásának kedvelt képessége a múlté.

Pár hete érhető el az önálló működésre felkészített Oculus Quest VR headset, amelynél a Virtual Desktop alkalmazás már meg is oldotta, hogy minden PC-ről streamelhetők legyenek rá a SteamVR játékok. Ez azonban annyira nem tetszett a Facebooknak, hogy követelték az érintett program fejlesztőjétől a képesség eltávolítását.

Ilyenkor sajnos sok lehetőség nincs, elvégre a hardver tulajdonosa megszabhat bizonyos feltételeket a termékhez hitelesített szoftverek szempontjából, így a Virtual Desktop 1.4.2-es frissítésével meg is szűnt a SteamVR játékok támogatása.

Ez önmagában nyilván probléma a felhasználók számára, hiszen buktak egy értékes képességet, de érdemes azt is megjegyezni, hogy így járt a Radeon ReLive for VR is, amely eleinte támogatta az Oculus önálló headsetjeit, majd a Facebook az AMD-t is kötelezte arra, hogy lehetetlenítsék el a SteamVR címek működését. Mindez tehát egy koncepció az Oculus hardvereit tekintve, nem az egyes fejlesztőkkel akarnak leszámolni, bár ettől tudattól nyilván nem lesz boldogabb senki.

A Virtual Desktop fejlesztője egyébként nem adja fel. Bár az Oculus szerződései egyértelműen fogalmaznak a hivatalos alkalmazásokra vonatkozóan, így jogi szinten ezt a csatát nem lehet megnyerni, ugyanakkor a SideQuest mentőövet kínál. Utóbbi lehetővé teszi a nem hitelesített alkalmazások telepítését is, ezek működésére pedig már nincs közvetlen ráhatása a Facebooknak. Ilyen formában elérhető a Virtual Desktop SteamVR-t engedélyező verziója.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés