Hamarosan PC-vel is működni fog az Oculus Quest

Az Oculus Link szoftverrel biztosítana több potenciális vásárlót a fejlesztőknek a Facebook.

Nagyjából egy éve jelent meg az Oculus Quest, amely az önálló headsetek piacára fókuszált, vagyis a működéséhez nincs szükség PC-re. Sőt, nem is volt igazából lehetőség arra, hogy a felhasználók valahogy PC-s tartalmat továbbítsanak rá, de a Facebook most bejelentette az Oculus Link érkezését, amely ezt hivatott orvosolni.

A novemberben megjelenő kiegészítő lényegében egy szoftver, amely képes biztosítani az Oculus Riftre írt játékok futtatását az Oculus Questen, és ehhez a felhasználónak csak egy jó minőségű, USB 3-as Type-C kábelre van szüksége, meg persze a megfelelő interfészre az adott PC-n, a kommunikáció ugyanis ezen az egy kábelen keresztül zajlik.

Az Oculus Quest ugyan szemenként 1440x1600 pixeles felbontást kínál, többet a Rift S 1280x1440 pixeljéhez képest, de 80 Hz helyett 72 Hz-es képfrissítést használ. A működéshez szükséges gépigény tehát közel hasonló, vagyis amelyik PC-n jó volt Rift S-sel az élmény, azon jó lesz Questtel is.

A Facebook valószínűleg ezzel a lehetőséggel szeretné növelni a PC-s felhasználóbázist, ugyanis még mindig nincs elég potenciális vásárló ahhoz, hogy a PC-s virtuális valóságot kellően komolyan vegyék a fejlesztők.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés