Z490-es vezérlővel is érkezik majd NZXT alaplap

Ha már fontos a külcsín, a vásárláskor az lesz a kérdés, hogy a fehéret vagy a feketét válasszuk inkább.

Az interneten cirkulál néhány renderelt kép az NZXT érkező, N7 Z490 névre keresztelt alaplapjáról, ami (nem meglepő módon) LGA 1200-as foglalatot és Intel Z490-es vezérlőhidat használ. Az amerikai multi eddig ugyan hozzátette a maga szájízét a deszkáihoz, de ettől függetlenül olyan OEM partnerekkel gyártatott, mint amilyen például az ECS, és ez valószínűleg most sem fog változni.


(forrás: imgur) [+]

Az ATX formátumban tetszelgő újdonság 12 fázisos VRM-et és 8+4 tűs EPS csatlakozót kapott, és a nyomtatott áramköri lapját túlnyomórészben fehér vagy fekete burkolat fedi. A négy DIMM foglalaton (max. 4133 MHz) és a két x16-os PCI Express 3.0 sínen kívül két x4-es, továbbá egy x1-es slotnak is szorítottak helyet, miközben SSD-inket két M.2 2242/2260/2280-as aljzat várja (az egyik támogat SATA-t). A konvencionálisabb adattárolók számára 4 SATA csatoló áll rendelkezésre, a hálózati részlegen pedig egy Realtek RTL8125BG kontroller által vezérelt, 2,5 gigabites Ethernet anya, illetve egy Intel AX201-es Wi-Fi/Bluetooth egység tartózkodik. A hangokat egy nyolccsatornás Realtek ALC1220 kodek szólaltatja meg.

(forrás: imgur) [+]

A hátlapi kivezetések között még két USB 3.1 Gen2 (az egyik Type-C), két USB 3.0 és két USB 2.0 portot, valamint egy HDMI 1.4b kimenetet találhatunk a szokásos 3,5 mm-es jackek és a clear CMOS gomb tőszomszédságában. A piaci start egzakt dátumát, vagy éppen a leendő vételárat egyelőre még nem tudni, bár az bizonyos, hogy nem lesz olcsó mulatság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés