Az alaplapok piaca felé nyit az NZXT

Nem akármilyen Z370-es alaplappal villantott az eddig inkább számítógép-házairól ismert gyártó.

Az NZXT is képviselteti magát a CES 2018 kiállításon. A házairól és hűtési megoldásairól ismert gyártó azonban egy ismeretlen terepen méretteti meg magát, ugyanis az N7 Z370 névre keresztelt alaplapjával (és kiegészítőivel) köszönt be az alaplappiacra.

A lap külsőségeiben követi a számítógépházainál megszokott formatervet, jóformán az egész felületet lefedő borítás színvilágában is harmonizál, akár a fekete, akár a fehér variánst is válassza majd leendő tulajdonosa.


[+]

A külcsínnél maradva a gyártó külön megvásárolhatóvá teszi a VRM és a PCH bordák borításait, így a matt fekete és fehér színeken túl még piros, kék és lila verzió érhető el 15 dolláros áron.


[+]

Visszatérve az N7 Z370 alaplapra, 8. generációs Intel Core processzorokat kezel, Z370-es vezérlővel kerül forgalomba, négy memóriafoglalatába akár 3866 MHz-en üzemelő DDR4 modulokat tehetünk, ami persze tuningnak számít, a 64 GB-os maximális kapacitás kezelése viszont már garantált paraméter. Összesen kilenc légkavaró kezelését teszi lehetővé az alaplap a gyártó CAM névre keresztelt szoftvere segítségével, ez az alkalmazás a ventilátorprofilozásokon túl még a kétcsatornás RGB LED funkciókért is felel.


[+]

Háttértárak terén kettő M.2 2280 méretszabványig használható foglalat áll rendelkezésre, az egyik tud x4-es PCI Express 3.0-s és SATA módban is működni, a másik "csak" az előbbi üzemmódban fogadja az SSD meghajtókat. Normál 6 Gbps-os SATA portokból négyet találunk az alaplapon.

A bővítőkártyákat két darab x16-os PCI Express 3.0-s foglalatba lehet helyezni, de ha mindkét slotba kerül videokártya, akkor x8 módban tudnak működni. A rendszer azonban támogatott a kétutas SLI és a kétutas CrossFire technológiát is, továbbá még két x4-es és egy x1-es PCI Express 3.0-s bővítőhely is használható.

A hangszekcióért a prémium alaplapoknál már megszokott Realtek ALC1220 hangkodek felel, Nichicon Gold kondenzátorok társaságában, melyet a hátlapról foghatunk munkára. Itt a 7.1 csatornás rendszer aljzatai, egy S/PDIF-kimenet, egy Intel I219-V vezérlőbe futó Gigabit Ethernet csatlakozó található meg, ezen túlmenően pedig öt USB 2.0 és négy USB 3.1 port várja a további eszközöket. Amennyiben processzor integrált grafikus magja is aktív, akkor HDMI 1.4b, illetve Displayport 1.2 aljzatokon át köthetők be a kijelzők.


[+]

Az NZXT N7 Z370 alaplap január végén kerül kereskedelmi forgalomba, 299 dolláros áron.

Azóta történt

Hirdetés