Hirdetés

Nyílt forráskódú szoftvert futtat a D-Link új AP-je

Hirdetés

A hálózati megoldásokról ismert D-Link bejelentette legújabb, 802.11b/g vezeték nélküli kommunikációs szabványokkal kompatibilis, nyílt forráskódú szoftvert futtató, DAP-1160 típusú hozzáférési pontját. A választott üzemmódtól függően a DAP-1160 működhet vezeték nélküli klienseket kiszolgáló hozzáférési pontként, AP kliensként másik hozzáférési ponthoz csatlakozva, bridge-ként két vezeték nélküli munkacsoport között, repeaterként vagy ez utóbbi funkciók ötvözeteként.

A közeljövőben megjelenő firmware-frissítésekkel WISP kliens router és WISP repeater funkciókkal bővülnek a kínált szolgáltatások. Ezen új funkcióknak köszönhetően a DAP-1160 képes vezeték nélküli internet-szolgáltatói hálózatokban a beérkező jelet routerként megosztani, így egyetlen előfizetést több számítógép is használhat egyidejűleg.

A DAP-1160 két Ethernet porttal rendelkezik, melyek segítségével két számítógép vagy más Etherneten kommunikáló eszköz csatlakoztatható közvetlenül a hozzáférési pontra. A WISP Router módnak köszönhetően mindkét port konfigurálható routing, bridging vagy NAT (Network Address Translation) feladatok ellátására. A DAP-1160 nyílt forráskódú hozzáférési pont már Magyarországon is elérhető, ajánlott bruttó végfelhasználói ára 14 490 Ft.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés