Növelné kiskereskedelmi forgalmát a D-Link


Kevin Wen

Csütörtökön Kevin Wen, a D-Link Europe elnöke sajtóbeszélgetésen ismertette a vállalat 2006-os eredményeit és a jövőre vonatkozó terveit. Az utóbbi öt évben stabilan növekvő bevételről számot adó cég a változó piaci feltételekhez igazodva határozott elképzelésekkel alakítja termékeinek portfólióját. Fontos szerepet kap a végfelhasználókat közvetlenül megcélzó kiskereskedelmi értékesítés. Ez a szegmens globális szinten a forgalom mintegy 35 százalékát teszi ki, míg Európában 25 százalék az arány. Magyarországon a telekommunikációs cégek beszerzéseit nem számítva 15–20 százalék a kiskereskedelmi értékesítés aránya, így az öt éve alapított, és hamarosan már önálló kft.-ként tovább tevékenykedő hazai képviselet egyik fontos célja ezen szelet növelése.

A SOHO termékek terén nagyobb figyelmet kap a biztonság – a vezeték nélküli eszközök konfigurálását a lehető legegyszerűbbé kívánják tenni. Új termékként érkeznek a hálózati csatolású, merevlemezes tárolóeszközök és természetesen a szegmens húzótényezőjének szánt Wireless N eszközök. Ezek jelenleg a 802.11n szabvány aktuális tervezetének felelnek meg, de a gyártó ígérete szerint a kész szabványt is támogatni fogják; a beléjük vetett bizalmat megerősítendő a D-Link március óta 11 éves garanciát vállal ezen termékcsaládjára. Részint kereskedelmi csatornákon, részint a szolgáltatókon keresztül jutnak el a végfelhasználókhoz az otthoni internetes telefonálást (Skype, SIP) lehetővé tévő eszközök.

A szolgáltatókkal való együttműködés ugyancsak kiemelt jelentőséggel bír a D-Link számára; főként DSL-modemekkel látja el partnereit, és a broadband üzletág globálisan 27 százalékkal járul hozzá az éves bevételhez. A vállalatoknak szánt portfólióban egy ideje különös hangsúlyt kapnak a biztonsági eszközök (tűzfal, UTM megoldások) és a menedzselt, adott esetben stackelhető, Gigabit Ethernet portokkal ellátott switchek. Ezek az irányok továbbra is mérvadóak, de megemlítendő mellettük a kifejezetten üzleti célokra szánt vezeték nélküli hozzáférési pontok fejlesztése is.

A gyártó termékeire jellemző, hogy nyílt szabványokra támaszkodva biztosítja a más cégek rendszereivel való együttműködést. Amint Kevin Wen elmondta, nem felvásárlásokkal kívánnak biztonsági technológiák birtokába jutni, inkább lehetővé teszik, hogy eszközeiket többféle hálózatbiztonsági rendszerbe lehessen integrálni. Hasonló vegyes megoldásokat vázolt fel a Voice over IP esetében is: bár a következő években ezen a téren is előre szeretnének lépni, nem törekednek minden elem saját kifejlesztésére, inkább együttműködnek olyan vállalatokkal, mint az Alcatel, az Avaya és mások.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés