D-Link hadüzenet a szürkeimportnak

A hálózati eszközök egyik vezető gyártójaként ismert D-Link újabb lépést tesz a vásárlói bizalmat és a piacot romboló szürkeimport ellen: május 1-jétől minden , az országba hivatalos úton érkező termékét egy egyedi matricával bocsát forgalomba, mely egyben a cég által üzemeltetett, magyar nyelvű telefonos segítségnyújtó vonalat is népszerűsíti.

Hirdetés

Az informatikai piacon folyamatosan élesedő versenyben mind több értékesítő úgy próbál alacsonyabb árat elérni, hogy a termékeket bizonytalan forrásból, külföldről szerzi be, majd a vásárlónál felmerülő garanciális problémák kezelését elhárítja. Ezzel rombolja a vásárlók gyártó iránti bizalmát és a piacot egyaránt. A D-Link az elmúlt években jelentős lépéseket tett ezen szürkeimport visszaszorítására: kiépített egy megbízható kiskereskedelmi üzletekből álló, országos lefedettséget adó Kiemelt SoHo Partner hálózatot, helyi promóciókat, nyereményjátékokat hirdetett, termékeihez helyi vezetékes számon hívható, nem emelt díjas technikai támogatást hozott létre.


D-Link megkülönböztető jelzés: bíznak benne

Ezek a lépések alapozták meg a vásárlói bizalom megszerzése felé tett újabb lépést, valamennyi Magyarországon forgalomba kerülő D-Link hálózati eszközön egy a vásárlók számára könnyen felismerhető matrica elhelyezését. A jövőben ez a matrica jelzi az eszköz megbízható származását, azaz a vásárlók problémáikat és esetleges csereigényüket bátran jelezhetik az értékesítő partnernek vagy a telefonos ügyfélszolgálatnak.

A matrica bevezetésével egyidejűleg a D-Link egyhónapos akciót is indít, melynek ideje alatt a szürkepiacon legkelendőbb termékeit, a DI-524 vezeték nélküli routert és az ahhoz tartozó USB adaptert még a szürkepiacon megszokott különösen alacsony árnál is kedvezőbben, 9990 illetve 6990 forintos áron kínálja Kiemelt SoHo Partnerei üzleteiben. A vállalat alig egy hónapja jelentette be, hogy ugyanitt 11 év jótállással értékesíti a Wireless N termékcsaládba tartozó hálózati eszközeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés